Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» βρίσκεται αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς εκεί αλλά και στο διπλανό νοσηλευτικό ίδρυμα «Αγία Σοφία», μεταφέρθηκαν προληπτικά δεκάδες παιδιά από το Παίδων Πεντέλης ώστε να μην κινδυνεύσουν από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική.

Τον υπουργό, συνοδεύει η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, προκειμένου επίσης να ενημερωθεί για την όλη επιχείρηση και την κατάσταση των παιδιών.

Η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης ξεκίνησε στις 05:05 σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε με συντονισμένες κινήσεις στις 05:58. Δεκαεννέα παιδιά (περιπατητικά περιστατικά) και 8 συνοδοί με 3 άτομα προσωπικό μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού. Επίσης, διεκομίσθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, 5 παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παιδων Αγ. Σοφία. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό.