Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Χειμάρρα για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές, ο Φρέντης Μπελέρης στέλνει μήνυμα στην ομογένεια.

Ο έγκλειστος στις φυλακές του Φιέρι, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλει ότι ο μηχανισμός του Έντι Ράμα και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου βρίσκονται στη Χειμάρρα, προσπαθώντας να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Φρέντης Μπελέρης σημειώνει: «Οι καταστάσεις που ζουν οι κάτοικοι της Χειμάρρας είναι πρωτόγνωρες. Όλοι οι δήμαρχοι σημαντικών πόλεων της Αλβανίας, το μισό υπουργικό συμβούλιο, διευθυντές από όλες τις υπηρεσίες, το κράτος και το παρακράτος έχει μετακομίσει στη Χειμάρρα με σκοπό να πιέσει τους ντόπιους κατοίκους-ψηφοφόρους και να τους υφαρπάξει την ψήφο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, οι πιέσεις είναι ασφυκτικές. Δεν έχουν να κάνουν καθόλου αυτές οι εκλογές με εκλογές δίκαιες, τίμιες και εκλογές μιας χώρας, που θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλω να απευθύνω μια έκκληση στους Χειμαρριώτες που ζουν στα μήκη και στα πλάτη του κόσμου. Να βρεθούν 4 Αυγούστου στη Χειμάρρα. Πρέπει να συμμετάσχουν για να τιμήσουν τους προγόνους τους. Να ψηφίσουν για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Η Χειμάρρα τους έχει ανάγκη τώρα παρά ποτέ.

Είναι ξεκάθαρο από τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος, που ελέγχει τη δικαιοσύνη, ότι δεν ήθελαν να λάβουν απόφαση και να βγω από τη φυλακή πριν τις 4 Αυγούστου, για να μην επηρεάσω τις εκλογές». Βασική προτεραιότητα για τον Μπελέρη αλλά και τον υποψήφιο της «Ομόνοιας», Πέτρο Γκικουρία, είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών, οι οποίες κινδυνεύουν από τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής πόλης, που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση».