Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης σχολίασε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη που έκανε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι «ύψωσε το δάχτυλο για να κάνει μαθήματα δημοκρατίας».
«Λίγο μέτρο δεν βλάπτει κ. Μαρινάκη», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «ύψωσε πολύ το δάχτυλο σήμερα για να κάνει μαθήματα… δημοκρατίας και ”διάκρισης των εξουσιών” στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ζήτησε το αυτονόητο, να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών».
Έπειτα, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει τη δημοκρατία όταν ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη δημοκρατική λειτουργία όταν ζητά να κληθούν η εισαγγελέας και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ενημερώσουν τα κόμματα αλλά και να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής το σύνολο της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών. Εν τέλει, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, πράγματι, ”μια ακόμη μέρα στη δουλειά” η δημοκρατική απαίτηση να μην μείνει καμιά πλευρά του σκανδάλου των υποκλοπών ανεξιχνίαστη».
Επιπλέον, ανέφερε: «Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι οι στόχοι της ΕΥΠ παρακολουθούνταν νόμιμα. Άρα παρακολουθούνταν νόμιμα τα μισά στελέχη της κυβέρνησης. Άρα το υπουργικό σας συμβούλιο, κ. Μητσοτάκη, αποτελείται από πρόσωπα ύποπτα για την εθνική ασφάλεια που χρήζουν παρακολούθησης;».
Η δήλωση Μαρινάκη
Σημειώνεται, ότι νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει:
«Επιτίθενται στη Δικαιοσύνη επειδή δεν τους αρέσει μια απόφαση και λένε να έρθει ο εκπρόσωπος της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας στη Βουλή να δώσει απαντήσεις. Τι θα απαντήσει η Βουλή είναι θέμα της Βουλής. Υπάρχει δυνατότητα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και κλήσης δικαστικής εξουσίας όχι για να δώσει εξηγήσεις. Αυτό δεν προβλέπεται, είναι παράνομο, είναι άκυρο αίτημα. Προβλέπεται να έρθει εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας για ζητήματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, για ζητήματα δηλαδή διαδικαστικά».