Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι και την φαντασμαγορική και πολυσυζητημένη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τον φέρνει αντιμέτωπο με ζητήματα που πρέπει να κλείσουν πριν τις ολιγοήμερες διακοπές αλλά και με τον ίδιο να στέλνει μηνύματα ότι η κυβέρνηση δεν υπολειτουργεί αλλά συνεχίζει το νομοθετικό της έργο αλλά και την μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει την τακτική μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και δεν αποκλείεται να κάνει και αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και όλα όσα έζησε από πρώτο χέρι καθώς εκτός από την τελετή είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και τις προσπάθειες Ελλήνων αθλητών.

Μάλιστα και στην χθεσινή του ανάρτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια φιλόδοξη και εντυπωσιακή, όπου οι διοργανωτές προσπάθησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό,ενώ υπογράμμισε ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 παραμένει κάτοχος του χρυσού.

Εκτός όμως από την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για αύριο 30 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη άλλη μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό να τονίζει με τον τρόπο αυτό σε όλα τα μέλη του ότι η δουλειά δεν σταματάει ποτέ ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού.

Τα θέματα που αναμένεται να παρουσιαστούν από τους αρμόδιους υπουργούς είναι πολλά, ενώ παράλληλα στη Βουλή θα συζητηθούν σημαντικά νομοσχέδια όπως η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση αλλά και οι αλλαγές στο πόθεν έσχες.

Στο υπουργικό συμβούλιο η ατζέντα θα είναι πλούσια και μεταξύ των θεμάτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο είναι η έγκριση 13 ποινικών – δικονομικών διατάξεων για την ενδοοικογενειακή βία που φέρουν τη σφραγίδα του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη. Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση τον Σεπτέμβριο, καθώς η βουλή ολοκληρώνει τις εργασίες της στις αρχές Αυγούστου, ωστόσο η ευρύτερη φιλοσοφία του αφορά στην αυστηροποίηση και πραγματική έκτιση στη φυλακή των ποινών για εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας χωρίς δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής τους, με κανένα τρόπο.

Επίσης, θέματα που θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο θα είναι το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση αλλά και τις συγκοινωνίες.

Στην αιχμή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων παραμένει η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία ροκανίζει για τα καλά τα εισοδήματα των πολιτών. Για τον λόγο αυτό στο τέλος της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις για τα τιμολόγια του Αυγούστου για το ηλεκτρικό ρεύμα από το αρμόδιο υπουργείο μετά την δέσμευση της κυβέρνησης για επιδοτήσεις.

Στο πολιτικό πεδίο στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να πέσει κάτω τίποτα από τα πεπραγμένα του Παύλου Πολάκη αλλά και την συμπεριφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο θέμα αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει τριβές και στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου και εκεί μιλούν για διαγραφή «για τα μάτια του κόσμου».

Μάλιστα όπως θυμίζουν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ: «Οι ηγεσίες να αλλάζουν, αλλά να μην μπορεί κανείς να διαγράψει τον Πολάκη που είναι η μόνη σταθερά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε και δεν μας αφορά από πού τους κρατούσε και τους κρατάει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας να παραμένει όμηρος του κ. Πολάκη και συνώνυμο του πολακισμού».