Συγκεντρώθηκαν από τον Χάρη Δούκα οι απαιτούμενες 5.000 υπογραφές μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να διεκδικήσει και τυπικά την ηγεσία του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Μάλιστα όπως τονίζεται από το περιβάλλον του δημάρχου Αθηναίων ο κατάλογος θα μείνει ανοικτός και τις επόμενες εβδομάδες καθώς ο υποψήφιος θέλει να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερες υπογραφές ως μια επίδειξη δύναμης έναντι των αντιπάλων του.

Ανάμεσα σε αυτούς που στέκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, είναι και ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Πειραιώς κατά το παρελθόν. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πάμε Χάρη. Πάμε Δήμαρχε της μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας», συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία των δυο τους. Εκτίμηση του κ. Χρυσοφάκη είναι πως με τον κ. Δούκα στην ηγεσία, το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στον επονομαζόμενο δημοκρατικό χώρο.