Φτάνει στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας και στο στόχαστρο της θα μπουν εργασιακά θέματα, τα κλειστά επαγγέλματα και οι ΔΕΚΟ.  Η τρόικα θα εξετάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενόψει της έγκρισης της τέταρτης δόσης του δανείου που φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θα συζητηθούν επιπλέον μέτρα για το 2012-2014 προκειμένου να εξοικονομηθούν 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά σήμερα:

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος η σημερινή.

Ο πρωθυπουργός στο Νταβός θα μιλήσει σε πάνελ στο οποίο θα μετέχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Στις 9:30 π.μ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, και Μετανάστευσης, Brice Hortefeux. Θα γίνουν δηλώσεις.

Στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) άρχισε η διευρυμένη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Αθλητισμού του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, σχετικά με τις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για τον αθλητισμό.

Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνάντηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, με το προεδρείο του «Κινήματος Πολιτών-καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» και συγκεκριμένα με τους: Κωνσταντίνα Μπέη, πρόεδρο του Κινήματος Πολιτών και πρώην υπερνομάρχη Αθηνών – Πειραιώς, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, γενικό γραμματέα του Κινήματος και πρώην πρύτανη ΕΜΠ και Γεώργιο Καββαθά, πρόεδρο του Συνδέσμου Προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας και Διατροφής (ΕΣΤΙΑ).

Στις 12 το μεσμέρι την ανακοίνωση της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας θα κάνει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνιής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νικόλαος Αναλυτής. Επιδίωξη αυτού του συμφώνου είναι να αναδείξει δράσεις που θεμελιώνουν την έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ταυτίζονται με τις ανάγκες της κοινωνίας. Δράσεις όπου ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά. Στόχος είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων – είτε αυτοί είναι οικονομικοί, είτε ανθρώπινοι – ώστε να κατευθυνθούν σε δράσεις που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Σήμερα (Ιανουάριος 2011) μέλη του Δικτύου είναι 135 επιχειρήσεις και οκτώ επιχειρηματικοί φορείς.

Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς.

 Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά (Αιόλου 93) ημερίδα με θέμα: «Η Χρηματοδότηση της Επιχειρηματικότητας στη Νέα Ελληνική Οικονομία: ΕΤΕΑΝ και Επενδυτικός Νόμος, Εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για δάνεια της ΕΤΕπ προς τις εμπορικές τράπεζες» διοργανώνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το υπουργείο Οικονομικών, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επεδύνσεων και την Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος η εξόδιος ακολουθία του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Στις 2 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συνέντευξη Τύπου του Επιμελητηρίου, μέλους του Enterprise Europe Network, με θέμα τις ημερίδες που διοργανώνει στις 2 και στις 16 Φεβρουαρίου.

 Στις 8:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Σπάτων-Αρτέμιδας, συζήτηση με δημάρχους και μέλη δημοτικών συμβουλίων της περιοχή των Μεσογείων με θέμα: Το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον θόρυβο.»