Αντίθετος με την φρασεολογία του Παύλου Πολάκη κατά της Μαρίας Συρεγγέλα εμφανίστηκε ο Χρήστος Σπίρτζης τονίζοντας ότι «μπορείς να πεις τα πιο σκληρά πράγματα στην πολιτική κριτική αλλά όχι με ύβρεις».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά είπε ότι: «όταν ανέχεσαι τέτοιου είδους συμπεριφορές και διαπαιδαγώγηση ενός μέρους των μελών σου, τότε πηγαίνουμε σε διαφορετικές λογικές στο πλαίσιο λειτουργίας των δημοκρατικών κομμάτων».

«Νομίζω ότι όλο αυτό που βιώνουμε με ομάδες θερμοκέφαλων μέσα στα κόμματα, και στο εσωτερικό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να πάρει ένα τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ωστόσο τάχθηκε αντίθετος με το ενδεχόμενο διαγραφής του Παύλου Πολάκη από το κόμμα.

«Δεν νομίζω ότι με τέτοιου είδους λογικές διαγραφών και άλλων μπορείς να δώσεις σοβαρές απαντήσεις και να αντιμετωπίσεις τέτοια φαινόμενα. Αυτά τα πράγματα τα αντιμετωπίζεις πολιτικά. Το καλύτερο είναι να βγει μια απόφαση από την Πολιτική Γραμματεία σήμερα να αναφέρεται σε αυτό και να το καταδικάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν ο Παύλος Πολάκης καταλαβαίνει ή όχι το λάθος του είπε: «δεν θέλω να απαντήσω για τον Παύλο».

Τέλος, είπε ότι είναι σωστή η «συγγνώμη» του Στέφανου Κασσελάκη προς την Μαρία Συρεγγέλα «γιατί είναι αρχηγός του κόμματος».