Για το αν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Χριστιάν Μίτσκοσκι, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και για το αν η Ελλάδα θα θέσει θέμα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια.

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι: «Είναι δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρέπει να θυμηθούμε πώς έφτασε να μπει στο ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία. Οι διεθνείς συμβάσεις που ψηφίζονται και κυρώνονται πρέπει να εφαρμόζονται. Υπάρχει σειρά δηλώσεων που αντίκεινται στα διεθνώς συμφωνηθέντα. Ο πρωθυπουργός θα τα θέσει».

Και διευκρίνισε: «Θα θέσει το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και την συμφωνία που δεν τηρείται ειδικά όσον αφορά στη σύνθετη ονομασία. Η παρουσία της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είναι αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και η γειτονική μας χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα».

«Δεν είναι προγραμματισμένες συναντήσεις αλλά δεν αποκλείεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ να κάνει και διμερείς επαφές. Κάτι προγραμματισμένο δεν υπάρχει», είπε ακόμα ο Παύλος Μαρινάκης.

Επί ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκαν νόμοι που είναι η χαρά των εγκληματιών

Με αφορμή την υπόθεση του Ψυχικού και το παρελθόν του 44χρονου που έχει συλληφθεί και ο οποίος μπαινόβγαινε στις φυλακές, ενώ είχε καταδικαστεί για βαριά αδικήματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων ότι:

«Εφαρμόστηκαν μια σειρά από διατάξεις που είχαν ψηφιστεί την 4ετια 2015-2019 που ήταν η χαρά των εγκληματιών. Αυτό που είχε συμβεί επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο και τις επιπτώσεις του τις βλέπουμε και σήμερα. Αν αποδειχθεί ένοχος δεν θα έχει τη δυνατότητα χρήσης όλων αυτών των διατάξεων και θα εκτιθεί διαφορετικά η ποινή του».

Οι 6.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ θα γίνουν κανονικά

Ερωτηθείς αν θα προχωρήσουν οι 6.500 προσλήψεις στην υγεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο αριθμός αυτός των προσλήψεων και ο στόχος θα πιαστεί μέσα στο 2024. Υπάρχει ο αστερίσκος του ΑΣΕΠ. Έχει ξεκινήσει να υλοποιείται και θα γίνει πραγματικότητα. Υπάρχει ζήτημα καθώς βγαίνουν άγονοι και κάποιοι διαγωνισμοί. Δεν θα είναι λιγότερες οι προσλήψεις αλλά 6.500 όπως έχουμε δεσμευθεί».

«Δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι Κασσελάκη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τη νέα επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη για τα οικονομικά της ΝΔ όπου είπε ότι «είναι ανεπίτρεπτο το κυβερνών κόμμα να μην παρουσιάζει τη δική του ρύθμιση χρέους και το χρέος να αυξάνεται κάθε χρόνο ενώ έχουμε τόσα σπίτια να χάνονται από κόκκινα δάνεια».

«Ο κ. Κασσελάκης», είπε, «τα βάζει όλα σε ένα μίξερ και συμπέρασμα δεν βγαίνει. Η ΝΔ παρουσιάζει όλα τα στοιχεία ως οφείλει στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής. Δεν υπάρχει δράκος στο παραμύθι του κ. Κασσελάκη αλλά πολλοί σκελετοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περιβόητα μαύρα ταμεία. Ας απαντήσουν οι ίδιοι. Για τα κόκκινα δάνεια ας μάθει ο κ. Κασσελάκης ποιος κατάργησε την προστασία των δανειοληπτών και τα έδωσε στα funds».

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών