Δύο 24ωρα έμειναν για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο Κάραβελ. Εκεί που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι υποψήφιοι και οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι οι εξής δύο. Οι άσπονδοι φίλοι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Δήμαρχος Αθηναίων. Ο «κομματικός μηχανισμός» του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ένα νέο αφήγημα για μια μεγάλη κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast θα υπάρξουν άλλες δύο υποψηφιότητες. Η μία εκ των δύο θα είναι του Βουλευτή Α’ Αθήνας Παύλου Γερουλάνου, ενώ θετικά βλέπει το ενδεχόμενο να κατέβει και ο πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλης Κατρίνης. Σήμερα βέβαια οι δύο τους συναντήθηκαν σε «κοινή θέα» στο καφενείο της Βουλής όπου συζήτησαν τα τεκταινόμενα γύρω από το ΠΑΣΟΚ

Ο Παύλος Χρηστίδης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα «χαρτιά» και ερωτηθείς αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, είπε ότι την Κυριακή θα καταθέσει «οδικό χάρτη στο κόμμα για όσα μας αφορούν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κινητοποιήσει από όλη την χώρα τον δικό του κομματικό «στρατό» ο οποίος έχει πάρει θέση μάχης για την Κυριακή. Ο ίδιος ο πρόεδρος παίρνει τηλέφωνα υποψηφίους ευρωβουλευτές και βουλευτές για να τον στηρίξουν, ενώ φημολογείται ότι έχει αποφασίσει να πάει σε εσωκομματικές εκλογές μέσα Οκτωβρίου. Δίπλα του μέχρι στιγμής απο βουλευτές είναι ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο Δημήτρης Μάντζος και ο κουμπάρος του και βουλευτής Ρεθύμνου, Μανώλης Χνάρης.

Στην αντίπερα όχθη και στο επιτελείο της Κοτζιά, υπέρ της υποψηφιότητας Δούκα είναι οι βουλευτές Μανώλης Χριστοδουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η πρώην «έμπιστη» του Ανδρουλάκη και γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, ο Απόστολος Πάνας ενώ ακούγεται έντονα ότι θα τον στηρίξει και ο πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου.