Στα σενάρια που ακούγονται μετά τις ευρωεκλογές περί συνεργασίας της Νέας Αριστεράς με τον ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, με την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου του νεοπαγούς κόμματος. Μιλώντας στο Action24, ανέφερε «υπάρχει επικοινωνία του προέδρου μας Αλέξη Χαρίτση με τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη», αλλά μονάχα εντός κοινοβουλευτικού πλαισίου.

«Εμείς πριν τις ευρωεκλογές είχαμε απευθυνθεί δύο φορές και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ και την Πλεύση και το ΚΚΕ. Πρώτον, κάλεσμα για κοινή πρόταση δυσπιστίας όταν είχε έρθει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε με γελοία επιχειρήματα, το ΠΑΣΟΚ σιώπησε. Όταν είχε έρθει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήμασταν οι πρώτοι που στηρίξαμε. Εμείς προφανώς και επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτικός διάλογος», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το εάν ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, έχει συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, είπε πως: «Επικοινωνία για τέτοια ζητήματα δεν έχει γίνει. Υπάρχουν οι τυπικές επικοινωνίες που ορίζει το κοινοβουλευτικό πλαίσιο. Πρωτοβουλίες για τα σενάρια που κυκλοφόρησαν δεν έχουν γίνει. Ήταν μια ακραία εργαλειοποίηση της Νέας Αριστεράς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ». Και πρόσθεσε: «Εάν δεν βάζουν όρους πολιτικού πλαισίου για συνεργασία τότε δεν σε ενδιαφέρει η πολιτική. Λέω κάτι ξεκάθαρο: Να συνεργαστούμε με όποιον μπορούμε να συνεργαστούμε. Το χειρότερο για τη Δημοκρατία είναι να μετράς τη γνώμη σου με το πολιτικό χρηματιστήριο».