Σε πολιτική κόντρα επιδόθηκαν από διαδοχικές συνδέσεις τη Δευτέρα, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το πρωινό» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με θέμα τη σχέση των υποψηφίων των ευρωεκλογών με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε παρουσία του στην εκπομπή ο κ. Παππάς είπε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας επέλεξε να μην πραγματοποιήσει συνειδητά καμία τηλεοπτική παρουσία, προκειμένου να μην εκμεταλλευτεί το προνόμιο της προηγούμενης δημοτικότητάς του από τον αθλητικό χώρο καλλιεργώντας το τηλεοπτικά, και προκειμένου έτσι, όπως είπε να «παίξει στα ίσια», τους συνυποψήφιούς του.

«Η περιοδεία ήταν ακριβό σπορ» παραδέχθηκε ο ίδιος.

Ως παράδειγμα τέτοιας άρνησής του ο κ. Παππάς κατήγγειλε ότι του υποβλήθηκε πρόταση να παραστεί ως καλεσμένος για συνέντευξη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και ότι όταν αρνήθηκε, του απαντήθηκε εκβιαστικά ότι μετά από αυτή την άρνηση, θα αποκλειόταν συνολικά από όλο το πρόγραμμα του σταθμού εκφράζοντας την απαξίωσή του για θέματα με τα οποία είχε στο παρελθόν ασχοληθεί η συγκεκριμένη δημοσιογράφος. «Ήταν θέμα αισθητικής το ότι αρνήθηκα» είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης σε ζωντανή σύνδεσή του με την εκπομπή του ΑΝΤ1, αμέσως μετά τον κ. Παππά, «άστραψε και βρόντηξε» με τις παραπάνω αναφορές και κατηγόρησε τον κ. Παππά ότι μιλά απαξιωτικά για μια εργαζόμενη στα ΜΜΕ, συσχετίζοντας το ζήτημα με την φράση του κ. Κασσελάκη προς τους ρεπόρτερ έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ «Ανοίξτε παρακαλώ να περάσει η Φάρλει», κατά τη διάρκεια σύντομης εξόδου του από το κτήριο την Κυριακή.

«Δεν ήταν η καλύτερη έναρξη πολιτικής πορείας για τον κ. Παππά», σχολίασε ο Υπουργός χαρακτηρίζοντας ακραίο ρατσισμό την έκφραση του Ν. Παππά ότι «Δεν ήθελε να πάω στην Τατιάνα Στεφανίδου για λόγους αισθητικής». «Με ποια ιδιότητα το κάνει αυτό; Τι είναι ο ίδιος; Μήπως είναι ο πρύτανης της Σορβόννης;».

Ως πολιτικοί, τα στελέχη του δικού μου κόμματος από θέση αρχής δεν υποτιμούν ποτέ κανέναν εργαζόμενο, και ειδικά έναν εργαζόμενο που υποβάλλεται σε τόση ώρα ορθοστασία έξω από κομματικά γραφεία για να κάνει τη δουλειά του, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Υπενθυμίζω π.χ. ότι ο κ. Μητσοτάκης φτάνοντας στην Πειραιώς πάντα βγαίνει από το αυτοκίνητο πιο μακριά ώστε να περπατήσει, να φτάσει στους δημοσιογράφους, να τους χαιρετίσει, να συνομιλήσει μαζί τους και να τους ρωτήσει τι κάνουν. Εμένα όλη αυτή η στάση του κ. Παππά μου φαίνεται μια συμπεριφορά που προσιδιάζει σε ακραία αλαζονεία. Εύχομαι απλώς να τον μέθυσε η επιτυχία του. Η πολιτική όμως δεν παίζεται με αυτούς τους όρους κι ελπίζω να το καταλάβει σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά.