Με μια μαντινάδα επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες κλείνοντας το διήμερο της παρουσίας του στη γενέτειρά του, την Κρήτη. «Ο Κρητικός και πάλι το χρέος του θα κάνει για να κόψει του λαϊκισμού ακόμα ένα πλοκάμι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους να εμπιστευτούν ξανά τη ΝΔ για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του για το αγροτικό, την άμυνα αλλά και την ακρίβεια στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι πρόκειται για τρία μόνο παραδείγματα για αυτά που θα συμβούν τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «έχει σημασία η ΝΔ το βράδυ ευρωεκλογών να παραμείνει το μεγαλύτερο κεντροδεξιό σε ποσοστό κόμμα στην Ευρώπη».

Παράλληλα, εστίασε και στην θετική ατζέντα της κυβέρνησης λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με αύξηση μισθών αλλά και μη κρατικά πανεπιστήμια, «έχουμε κάνει πολλά αυτούς 11 μήνες σε πολλά πεδία πολιτικής και θέλουμε να συνεχίσουμε ακόμα πιο γρήγορα σε αυτή την κατεύθυνση» είπε επαναλαμβάνοντας ότι : «Δεν έχουμε τελειώσει με τον λαϊκισμό κι όταν κάποιοι λένε ανερυθρίαστα ότι μπορεί η χώρα να ξοδέψει 45 δις σε 4 χρόνια για να μηδενίσει ΦΠΑ.. να μειώσει φορολογία,  οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα τη χώρα πίσω στη χρεοκοπία και τα μνημόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το πολιτικό μήνυμα πρέπει να είναι ένα μήνυμα σε αυτούς που δεν ξέχασαν τίποτα και δεν έμαθαν τίποτα από τα σφάλματά τους. «Στείλτε του ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρίσουμε ποτέ πίσω στις εποχές που μας πόνεσαν» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στη «μάχη της Κρήτης» λέγοντας ότι έχει μια ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα καθώς  και οι 3 αρχηγοί των 3 μεγάλων κομμάτων είναι  από την Κρήτη. Τέλος, κάλεσε άπαντες να συμμετέχουν στις εκλογές προτρέποντάς τους: «αν θέλετε να πάτε παραλία πηγαίνετε πριν ή ψηφίστε μετά ή πρώτα ψηφίστε και πηγαίνετε μετά!».