«Η Ευρώπη έχει αφήσει το αποτύπωμά της παντού στην πατρίδα μας, η ΝΔ είναι η κατεξοχήν παράταξη της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στην Κοζάνη, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ αγωνίζεται να φέρει την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην ευρωεκλογές είπε ότι θα καθορίσουν με πιο τρόπο θα συνεχίσουμε να ακουγόμαστε στις Βρυξέλλες, εξηγώντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στα ευρωπαϊκά φόρα – Ταμείο ανάκαμψης, ΚΑΠ, μεταναστευτικό – αφορούν άμεσα τη ζωή όλων μας. Ειδική αναφορά έκανε στην υγεία, στα επείγοντα των νοσοκομείων που φτιάχνονται με ευρωπαϊκούς πόρους.

«Το αποτύπωμα της Ευρώπης είναι παντού γύρω μας» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν τη ΝΔ που είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Ειδικά για την Κοζάνη μίλησε για παραγωγικές επενδύσεις, προκειμένου να περάσει με ήρεμο τρόπο στη νέα εποχή καθαρής ενέργειας.

Για τη ΔΕΗ

«Θέλω να θυμίσω που ήταν η ΔΕΗ, και που είναι σήμερα!». Θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην πράσινη μετάβαση, είπε, την διασώσαμε! Και πρόσθεσε: αγωνίζομαι για να αποκτήσουμε μόνιμο εργαλείο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Για την παιδεία

Σε όλα τα σχολεία βλέπω να έχουν εγκατασταθεί ήδη διαδραστικοί ψηφιακοί πίνακες που κάνουν το μάθημα πιο ενδιαφέρον και πιο διαδραστικό, και αυτό είναι χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης. Μέλημά μας είναι να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, για αυτό ανακοινώσαμε το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ΄λυκείου. Αυτό σημαίνει στην πράξη σύζευξη της τεχνολογίας με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Για αγρότες

Συζητάμε τη νέα ΚΑΠ, η πράσινη μετάβαση στον πρωτογενή τομέα δεν είναι απλή υπόθεση. Ποιοι θα διαπραγματευτούν τη νέα αγροτική πολιτική την επόμενη μέρα;.

«Μην συγχέεται την πολιτική σταθερότητα με τη στασιμότητα – ‘Όχι στην αδράνεια και την αδιαφορία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και συνέπειας της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Και τόνισε: «Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ με τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά θα μπορεί να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Η σταθερότητα την οποία θεωρούμε μεγάλο ζητούμενο, δεν πρέπει να συγχέεται με τη στασιμότητα». Συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση θέλει να εξακολουθεί να αγωνίζεται και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα το κάνουμε ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος αλλά επειδή θα είναι πολύ καλό θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση».

Ευχαρίστησε τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ λέγοντας : «σήμερα η παράταξη είναι στα πάνω της αλλά δεν ήταν πάντα, και αυτό οφείλεται στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους μας. Αν δεν είχαμε τη στήριξή τους μπορεί να είχαμε την τύχη κάποιων άλλων που αγωνίζονται για τη δεύτερη θέση». Να απαντήσουμε στην αδράνεια και την αδιαφορία και να δώσουμε παρών στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Δείτε την ομιλία του: