«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πέρα από τα δικαιώματα που έχουμε ως εργαζόμενοι τα οποία και υπερασπιζόμαστε, υπάρχει και ο νόμος και όταν υπάρχει δικαστική απόφαση που κρίνει ως παράνομη και καταχρηστική μια απεργία θα πρέπει να την εφαρμόζουμε», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.

Επανέλαβε δε την πρόσκληση που έχει απευθύνει ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας προς τους εργαζόμενους για διαβούλευση, ενώ τους κάλεσε «να συναισθανθούν τις ευθύνες τους», όπως και «να σταματήσει η απεργία και η ταλαιπωρία του επιβατηγού κοινού στην πρωτεύουσα και να προσέλθουν σε διάλογο ώστε να υπάρχει και το καλύτερο δυνατό νομοσχέδιο στο τέλος».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι είναι θέμα όλων να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν συγκοινωνίες προς όφελος του Έλληνα πολίτη και να περιοριστούν τα ελλείμματα μέσα από μια τελείως διαφορετική, εκσυγχρονισμένη και ορθολογιστική προοπτική και λογική των συγκοινωνιών.

Ερωτηθείς εάν σε περίπτωση που «δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους» οι εργαζόμενοι, θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει επίταξη και φτάνει μέχρι και την απόλυση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «οι νόμοι υπάρχουν και είναι για να εφαρμόζονται προς όλους μας» και πως «συνεπώς δεν υπάρχει θέμα να μην εφαρμοστεί ο νόμος».

«Από εκεί και πέρα, επειδή αυτό είναι τρομερά ακραίο μέτρο και δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε, υπάρχει πολύς ενδιάμεσος χρόνος ώστε και τα δικαιώματά τους να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι και να βελτιωθεί ο νόμος εάν θεωρούν ότι υπάρχουν ελλείψεις», υπογράμμισε.