Κατά του Αλέξη Τσίπρα και της πρωτοβουλίας του που έβαλε «μπουρλότο» στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκαν στελέχη του κόμματος αλλά και εκείνοι που αποχώρησαν με τη Νέα Αριστερά.

Στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνεται από τα μεν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ότι προσπάθησε να προκαλέσει νέες κάλπες στο κόμμα του λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές όσο και το γεγονός πως δεν το έκανε από το βήμα του Συνεδρίου αλλά με παρέμβαση πριν από αυτό, χωρίς να βρεθεί στο Ταε Κβον Ντο.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη που αποχώρησαν με τη Νέα Αριστερά χρεώνουν στον Τσίπρα ότι όλα αυτά που βλέπει σήμερα στον Στέφανο Κασσελάκη «τα ήξερε από το καλοκαίρι», ενώ υποστηρίζουν πως με τη στάση του τότε, «αντικειμενικά τον στήριξε».

Στέφανος Κασσελάκης: Λάθος που δεν ήρθε στο Συνέδριο

Μιλώντας στην ΕΡΤ, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το τέλος του Συνεδρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε πικραμένος με τον προκάτοχό του, λέγοντας πως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση σχετικά με την ανάρτησή του για την οποία ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, ενημέρωσε τον Μανώλη Καπνισάκη 1 λεπτό πριν από την ανάρτηση.

«Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο» ήταν η φράση του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτίμηση που συμμερίστηκαν τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και από το βήμα του Συνεδρίου. Εναντίον της απουσίας του Αλέξη Τσίπρα από το Συνέδριο του κόμματος τάχθηκαν τόσο το Νίκος Παππάς όσο και ο Γιώργος Τσίπρας από το βήμα του Συνεδρίου όσο και αρκετοί ακόμα ομιλητές στο συνέδριο του κόμματος.

Δώρα Αυγέρη: Πικρία και απογοήτευση

Ότι αισθάνθηκε πικρία και απογοήτευση από τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

«Αισθάνθηκα ως ένας απλός σύνεδρος, γιατί δεν είμαι μέλος της ΚΕ, εκπροσωπώ την οργάνωση της Σίνδου. Αισθάνθηκα μεγάλη πικρία και απογοήτευση με έναν άνθρωπο που ήταν ο παράγοντας της ενότητας και που πάρα πολλοί περίμεναν να τον δουν από κοντά να αγκαλιάσουν τον Αλέξη Τσίπρα και να τον ακούσουν δια ζώσης στο Συνέδριο» δήλωσε στο MEGA και το LIVE News η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Αιχμές από τον Πολάκη για την περσινή τους κόντρα

Η αναστάτωση που προκλήθηκε σε βάρος του πρώην προέδρου του κόμματος, έδωσε και στον Παύλο Πολάκη την ευκαιρία να αυτοδικαιωθεί έστω και αναδρομικά για την περσινή του κόντρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Χανίων θύμισε στους ακολούθους του ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να τον «καρατομήσει» από τα ψηφοδέλτια και το κόμμα μετά τις διαδικτυακές προγραγές Πολάκη κατά δικαστικών και δημοσιογράφων, γράφοντας χαρακτηριστικά «Ποιος είχε δίκιο τελικά;».

Μου τα θύμισε το FB …ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2023:Με αιτία και αφορμη την αναρτηση που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία έγινε αυτό…

Posted by Παυλος Πολακης on Monday, February 26, 2024

Στην επίθεση και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς

Στην επίθεση όμως σχετικά με την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, πέρασαν και τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα στο τέλος του 2023.

Πρώτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε σπεύσει να απαντήσεις στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα σε όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έγραφε χαρακτηριστικά: «Όχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματος μας και ποιος μπορεί να υποστηρίξει με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή.

Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που σε αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει.

Άρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όπου ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή μνημονίου.

Άρχισε όταν αρνήθηκες να φτιάξουμε ένα πολιτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις μετά το 2017.

Άρχισε όταν ήθελες να φτάσεις τον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη με πάνω από 100.000 ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές και επέβαλες να ψηφίζουν μέλη με δύο ευρώ την ίδια μέρα.

Άρχισε με την ανοχή σου στις θεωρίες περί εσωτερικών εχθρών, και από ότι βλέπουμε οι εσωτερικοί εχθροί όλο και πολλαπλασιάζονται εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Άρχισε όταν πρώτα εσύ ήθελες τη αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση, δηλαδή χωρίς καμία λογοδοσία στα όργανα, δημιουργώντας ένα κόμμα που δεν συζητά πολιτικά και ιδεολογικά.

Άρα πριν μας “αναλύσεις” τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Θα ήταν μια καλή αρχή!»

Όχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματος μας και ποιος μπορεί να…

Posted by Ευκλείδης Τσακαλώτος on Thursday, February 22, 2024

Έφη Αχτσιόγλου: Επέτρεψε την εργαλειοποίησή του από τον Κασσελάκη

Σχετικά με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Action24 ανέφερε: «ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τώρα τα δομικά προβλήματα τα οποία εμείς είχαμε έγκαιρα διαγνώσει ότι θα επισυμβούν.

Ο ίδιος επέλεξε το καλοκαίρι να ανεχτεί την ευθεία εργαλειοποίησή του από τον κ. Κασσελάκη ο οποίος έβαλλε εναντίον μου. Το επέτρεψε, το ανέχτηκε και είναι κοινή πεποίθηση ότι με αυτόν τον τρόπο στήριξε τον κ. Κασσελάκη. Ο ίδιος κάνει τώρα μία όψιμη, ετεροχρονισμένη αναγνώριση, η οποία δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Δεν καταλαβαίνω προς τι η παρέμβαση

«Δεν καταλαβαίνω προς τι η παρέμβαση πέντε μήνες μετά», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα μια ώρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων.

Όλα όσα επισημαίνει ο Τσίπρας τα είπαμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Ότι δεν έχει σαφές πρόγραμμα, το λέμε από το καλοκαίρι, ότι αγνοεί όργανα και θεσμικές διαδικασίες, το λέμε από το καλοκαίρι, ότι έχει θολό στίγμα, το λέμε από το καλοκαίρι. Δεν καταλαβαίνω προς τι η παρέμβαση πέντε μήνες μετά.

Με τη στάση του αντικειμενικά στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη. Δεν μου βγάζει πολιτικό νόημα».

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη στη Βέροια, συνέντευξη στον Άκου 99.6

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη στη Βέροια, συνέντευξη στον Άκου 99.6

Posted by Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος on Monday, February 26, 2024