Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδότησε η χθεσινή πρόθεση του πρώην γραμματέα και υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη να προσφύγει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την υπόθεση των τρολ του διαδικτύου που αποκάλυψε ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα ο κος Σκουρλέτης είχε αναφερθεί σε τηλεοπτική συνέντευξή του σε παράκεντρα γύρω από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που δούλευαν υπόγεια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι για 50 λογαριασμούς των social media του προέδρου».

Για μείζον θέμα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι πρέπει να μάθουμε: «ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ασκούσαν πολιτική κριτική αλλά έβριζαν, διέδιδαν fake news που έχουν μέσα μέχρι και παράνομη δραστηριότητα ανθρώπων χωρίς αποδείξεις, δημιουργούσαν hashtags τα οποία ταύτιζαν ένα ολόκληρο κόμμα, -οποιοδήποτε κόμμα με ένα από τα ειδεχθέστερα ποινικά αδικήματα».

Γαλάζια κομματικά στελέχη τόνιζαν ότι δεν πρόκειται για θέμα εσωκομματικής αντιπαράθεσης ή πυρών μεταξύ στελεχών ενός κόμματος αλλά αφορά σε μια ή πιο πολλές ενδεχόμενες ποινικές συμπεριφορές, καθώς υπάρχουν ακόμα και απειλές από ανώνυμα προφίλ, που κάποιοι κρύβονται από πίσω. Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα ο οποίος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ μα τοποθετηθεί για το θέμα λέγοντας: «Το “τέρας” που έφτιαξαν με τα διάφορα troll τόσον καιρό έριχνε το δηλητήριό του σε εμάς με ύβρεις και συκοφαντίες. Tώρα δαγκώνει και τους ίδιους. Ωρα να βγουν οι κουκούλες και να πέσουν οι μάσκες».

Στην κυβέρνηση αισθάνονται δικαιωμένοι από τις αποκαλύψεις. Όπως τονίζουν, δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη ότι υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο σπίλωσης υπολήψεων και τα απανωτά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που δέχονταν επί χρόνια όχι μόνο υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη αλλά και οι οικογένειές τους από τα ανώνυμα τρολ ήταν μέρος ενός σχεδίου απαξίωσης μιας ολόκληρης παράταξης στα μάτια των πολιτών. Η φράση: «πες, πες κάτι θα μείνει» ταιριάζει γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση τόνιζε στο Newsbeast κυβερνητικός αξιωματούχος.

Συμπληρώνει μάλιστα ότι ο στρατός των ανώνυμων τρολ ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να συνδέσουν τους κομματικούς τους αντπάλους με μερικά από ατ ειδεχθέστερα εγκλήματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην οδό Πειραιώς προκαλούν τους πρωταγωνιστές και μηχανορράφους– κατά Σκουρλέτη – να βγουν μπροστά και να μιλήσουν. Θεωρούν ότι η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ενοχή και ζητούν από τον πρώην γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατονομάσει τους δημοσιογράφους που διαχειρίζονταν δεκάδες λογαριασμούς. Καλούν επίσης τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάψει να «δοξάζεται κρυπτόμενος» και να διαψεύσει αλλά με στοιχεία ότι δεν ήταν ενήμερος και πολύ περισσότερο ενορχηστρωτής αυτής της παρακμής.

Κύκλοι προσκείμενοι στον Πάνο Σκουρλέτη ανέφεραν ότι αυτό που εξετάζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε νομικό επίπεδο είναι για αν θα γίνει αναφορά προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των τρολ που του επιτίθενται και τον στοχοποιούν ή αν θα υποβάλει μήνυση.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάρτηση του λογαριασμού με το ψευδώνυμο «Πεν Νταλαούρα» που τον στοχοποιούσε.

Η απάντηση ήρθε από τον συγκεκριμένο λογαριασμό δείχνοντας ότι ακόμα και σε αυτό το επίπεδο η εσωκομματική αντιπαράθεση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

«Να το πράξετε κ. Σκουρλέτη. Να φροντίσετε να φέρετε όμως και τις αποδείξεις που με συνδέουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πολάκη, ακόμη και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζω να προσκομίσετε και τις αποδείξεις των «πληρωμών» μου από το κόμμα όπως έχετε υπαινιχθεί», έγραψε.