Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν συνηθίζει να ξεδιπλώνει τις πολιτικές του θέσεις -σε βαθμό αρκετοί να θεωρούν πως δεν έχει-, όμως όσες φορές το έχει κάνει ξεσήκωσε αντιδράσεις, με τελευταία περίπτωση τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο» για το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Η εκπομπή Live News παρουσίασε τις δηλώσεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και ορισμένες από αυτές έγιναν «σημαία» από τους επικριτές του εντός του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι ο ίδιος δεν παρουσιάζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα, όπως η συνυποψήφια του Έφη Αχτσιόγλου.

Αρχικά, η πρώτη δήλωση ήταν το «δεν γνωρίζω», που είχε πει σε συνέντευξη στο Kontra Channel, κληθείς να σχολιάσει την ερώτηση «πώς θα επηρεαστούν τα Πατριαρχεία από τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας».

Έπειτα, αποτέλεσε η διαρροή συνεργατών του ότι είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ μια μέρα πριν την απεργία για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στρατιωτική θητεία και το «κρατίδιο» στην Κύπρο

Ηχηρά πυρά δέχτηκε για τις δηλώσεις που αφορούσαν την στρατιωτική θητεία, τόσο γιατί ανέφερε πως θέλει να καταργηθεί, όσο και γιατί στη συνέχεια έκανε λόγο για επαγγελματικό στρατό στην πρώτη γραμμή και θητεία όχι μόνο για τα αγόρια αλλά και τα κορίτσια, αλλά στη δεύτερη γραμμή χωρίς σαφή χρονική διάρκεια.

Ο μεγαλύτερος σάλος όμως, ξέσπασε όταν αναφέρθηκε στα κατεχόμενα της Κύπρου. Συγκεκριμένα, είπε πως «είναι απαράδεκτο το να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».