Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» του τηλεοπτικού σταθμού «Attica TV» και μεταξύ άλλων στάθηκε σε διάφορα ζητήματα όπως το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, το εργασιακό νομοσχέδιο και εκείνο για τους γάμους μεταξύ ατόμων ιδίου φύλλου.

Για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης άρχισε λέγοντας πως «στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχω ρεκόρ αρνητικής γνώμης» και συνέχισε σημειώνοντας πως «ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας αρκετά ταλαντούχος άνθρωπος, επικοινωνιακά. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Το ότι κατάφερε – έστω και με τη βοήθεια του κυρίου Τσίπρα – αυτό το αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προφανώς έχοντας δώσει πολλά χρήματα σε ειδικούς της επικοινωνίας, δεν αφαιρεί το ταλέντο του».

Στη συνέχεια εμβάθυνε στην ανάλυσή του: «Είμαι πολλά χρόνια στην πολιτική», είπε για το πού βασίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας βοήθησε τον Στέφανο Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Το να αποφασίσει ο Νίκος Παππάς να στηρίξει απευθείας τον Κασσελάκη – ο κ. Παππάς που είναι νύχι και κρέας με τον κ. Τσίπρα – χωρίς να έχει μιλήσει με τον κ. Τσίπρα μου φαίνεται λίγο απίθανο». «Ωραία το έστησε ο Αλέξης, θέλω να είμαι ειλικρινής. Προφανώς ο κ. Τσίπρας ήθελε να εμποδίσει την άνοδο της κυρίας Αχτσιόγλου», πρόσθεσε.

Το εργασιακό νομοσχέδιο και ο γάμος ομοφύλων

Στα άλλα ζητήματα για τα οποία μίλησε ο κ. Γεωργιάδης και αρχίζοντας από το εργασιακό νομοσχέδιο, ανέφερε πως υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που του ζητούν να τους επιτρέψει να κάνουν και δεύτερη δουλειά. Έπειτα όσον αφορά την συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως «έγινε ρεζίλι των σκυλιών γιατί εκπροσωπούν ανθρώπους που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο». Παρακάτω είπε πως όσοι εργαζόμενοι κάνουν φασαρίες καλώς απολύονται.

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τώρα, τόνισε: «Δεν πρέπει να υπάρξει κομματική πειθαρχία. Αυτό είναι ένα ταυτοτικό, ιδεολογικό ζήτημα και όταν με το καλό έρθει στη Βουλή θα πρέπει να μπορεί ο καθένας να έχει την ελευθερία για το πώς θα τοποθετηθεί επ’ αυτού».