Η Νέα Δημοκρατία, μέσω του τομεάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Σταύρου Καλαφάτη,  άσκησε κριτική στη κυβέρνηση για την έλλειψη έργου στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ψήφισε μόνο 3 νομοσχέδια τα οποία σχετίζονταν με τις μεταφορές ενώ για τις επικοινωνίες το αποκαλεί «ανύπαρκτο» καθώς παρέπεμψε για το νέο έτος τα νομοσχέδια που αφορούν  στις Ταχυδρομικές και Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.
Η ανακοίνωση του Σ. Καλαφάτη έχει ως εξής: «Το Υπουργείο  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, γνωστοποίησε τον ετήσιο απολογισμό του.

Τελικά, αυτό που κατάφερε το Υπουργείο στο 2010, ήταν να νομοθετήσει μόνο για δύο μεταρρυθμιστικά εγχειρήματα: Τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εξυγίανση του Ο.Σ.Ε.

Ψήφισε και ένα τρίτο νομοσχέδιο, που αφορά στην Οδική Ασφάλεια, το οποίο όμως δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά ένα απλό αποσπασματικό συμπλήρωμα νόμου.
Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, και ως διαχρονικός εκφραστής μεταρρυθμίσεων στη χώρα, στήριξε τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Υπενθύμισε άξονες της δικής της πολιτικής, στους οποίους άλλωστε βασίσθηκε η φιλοσοφία των εν λόγω αλλαγών και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.
Στηλίτευσε, όμως, έντονα και καταψήφισε τις διατάξεις που κινούνταν στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας ή απαξίωναν τις εργασιακές σχέσεις.

Στον τομέα  των Επικοινωνιών, από την άλλη μεριά, το Υπουργείο ήταν παντελώς ανύπαρκτο, με τα νομοσχέδια που αφορούν στις Ταχυδρομικές και Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, να παραπέμπονται για το νέο έτος.

Το ίδιο και τα νομοσχέδια που αφορούν στην αναδιάρθρωση των Αστικών Συγκοινωνιών, στην Υ.Π.Α. και τα Περιφερειακά Αεροδρόμια.
Όλες οι άλλες  πρωτοβουλίες του Υπουργείου χαρακτηρίζονται επιεικώς ανεπαρκείς. Όπως το έωλο Σχέδιο Υποδομών-Μεταφορών Θεσσαλονίκης. Όπως η απουσία στρατηγικής στο πεδίο των Logistics, με τους διαγωνισμούς των Εμπορευματικών Κέντρων στο Θριάσιο και στο στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη να παραπαίουν.
Με ένα τέτοιο ισχνό και ανακόλουθο απολογισμό, ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας καθίσταται περισσότερο σημαντικός. Πάντοτε υπεύθυνος και ουσιαστικός. Με σταθερό προσανατολισμό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων του νέου έτους».