Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης Σουηδίας-Αγγλίας για τη δεύτερη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου στο Euro αναδείχθηκε ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Παρόλα αυτά ο 35χρονος αμυντικός θα προτιμούσε τη νίκη από αυτή τη διάκριση, καθώς η ομάδα του μετά και την ήττα 3-2 από τους Άγγλους, αποκλείστηκε και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο άσος του Ολυμπιακού πέτυχε ένα γκολ και από δική του προσπάθεια ο Γκλεν Τζόνσον των «λιονταριών» σημείωσε αυτογκόλ, αλλά όπως τόνισε θα προτιμούσε οι Σκανδιναβοί να είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς και να έμεναν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης:

«Δε σημαίνει τίποτα για μένα αυτή η διάκριση. Είναι περίεργο συναίσθημα να παίρνεις ένα βραβείο, την ώρα που έχεις χάσει και έχεις αποκλειστεί. Ευχαριστώ όλους για την επιλογή μου ως πολυτιμότερος παίκτης, αλλά είναι δύσκολο να δεχτείς ότι έχεις αποτύχει».

Η Σουηδία παραμένει χωρίς βαθμούς ακόμη στον τέταρτο όμιλο του Εuro, έχει αποκλειστεί από τα προημιτελικά του τουρνουά και την τελευταία αγωνιστική του ομίλου αντιμετωπίζει τη Γαλλία.

Πηγή: sport-fm.gr