Παιχνίδι που πιθανώς να κρίνει την πρόκριση στα προημιτελικά είναι αυτό του Πόζναν ανάμεσα στην Ιταλία και την Κροατία (19:00, ΕΤ1). Οι «ατζούρι» προέρχονται από το ισόπαλο 1-1 με την Ισπανία, ενώ η «χρβάτσκα» σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου με τη νίκη επί της Ιρλανδίας στην πρεμιέρα με 3-1.

Ο Τσέζαρε Πραντέλι δεν θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον ανέτοιμο Μπαρτζάλι, ενώ δεν αναμένεται να αλλάξει το 3-5-2 της πρεμιέρας, διατηρώντας πιθανότατα στην επίθεση Κασάνο και Μπαλοτέλι, παρότι ο πρώτος προκάλεσε αναστάτωση και αντιδράσεις του για τις δηλώσεις του περί των ομοφυλόφιλών, ενώ ο δεύτερος είχε κακή απόδοση στο πρώτο ματς.

Στον αντίποδα, ο Σλάβεν Μπίλιτς εκτιμάται πως θα επιλέξει την ίδια ενδεκάδα σε σύστημα και πρόσωπα, δίχως να αποκλείεται να αφήσει στον πάγκο έναν εκ των δύο φορ, Μάντζουκιτς ή Γέλαβιτς.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές κατά το παρελθόν και το παράδοξο είναι πως η Ιταλία δεν έχει κερδίσει ποτέ, με την Κροατία να μετρά τρεις νίκες, δύο εξ αυτών επί ιταλικού εδάφους.

Πιθανές συνθέσεις:

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι, Μάτζιο, Μότα, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τζακερίνι, Μπαλοτέλι, Κασάνο.

Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς, Γέλαβιτς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ. Στο όριο των καρτών είναι οι Μπαλοτέλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μάτζιο (Ιταλία), Μόντριτς και Κράνιτσαρ (Κροατία).

Βαθμολογία

1. Κροατία 3 (3-1)
2. Ισπανία 1 (1-1)
3. Ιταλία 1 (1-1)
4. Ιρλανδία 0 (1-3)

Η επόμενη αγωνιστική (18/6, 21:45)

Κροατία-Ισπανία
Ιταλία-Ιρλανδία

Πηγή: sport-fm.gr