Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Βαρσοβίας, καθώς το αποψινό παιχνίδι μεταξύ της διοργανώτριας Πολωνίας και της Ρωσίας, χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου όσον αφορά το ενδεχόμενο επεισοδίων.

Την πιο μεγάλη πρόκληση για την πολωνική αστυνομία αποτελεί ο συγκεκριμένος αγώνας, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γιάτσεκ Σιχόσκι, ο οποίος τόνισε ότι οι πιθανές απειλές αναλύονται σε συνεχή βάση. «Ας ελπίζουμε πως τα χειρότερα σενάρια δε θα επαληθευτούν» πρόσθεσε ο Πολωνός αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ματσιέι Καρτσίνσκι πάντως, προσπάθησε να φανεί πιο καθησυχαστικός αφού όπως δήλωσε: «Η ΟΥΕΦΑ είναι άμεσα υπεύθυνη για την ασφάλεια στα γήπεδα και δε θεωρεί το ματς ως υψηλού κινδύνου».

Γεγονός πάντως αποτελεί πως θα ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα ενόψει του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Οι περίπου 10.000 Ρώσοι οπαδοί που αναμένεται να υποστηρίξουν την ομάδα τους, θα πρέπει να πορευτούν ως γκρουπ προς το Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, ήδη από τις 6 το απόγευμα και ενώ το ματς ξεκινά στις 21:45.

Την ανησυχία για το εν λόγω παιχνίδι, εντείνει η συμπεριφορά μερίδας Ρώσων οπαδών στο ματς της περασμένης Παρασκευής με την Τσεχία, οι οποίοι κρατούσαν σημαίες εθνικιστικού περιεχομένου και επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Τσέχο ποδοσφαιριστή Θίοντορ Γκεμπρεσελασιέ.

Πηγή: sport-fm.gr