Την πεποίθησή του πως η εθνική Ιταλίας θα αποδώσει καλό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Τσέζαρε Πραντέλι στην πρώτη συνέντευξη τύπου της «σκουάντρα ατζούρα» στην Πολωνία.

«Θέλω να παρουσιάσουμε μία ομάδα που να μπορεί να παίξει σαν οργανωμένο σύνολο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με όποιον αντίπαλο και αν αντιμετωπίζει. Είχαμε διάφορα προβλήματα τραυματισμών, αλλά θα είμαστε έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο» ανέφερε ο 54χρονος προπονητής.

Στη συνέχεια απάντησε στις φήμες που τον ήθελαν να «κατεβάζει» την ιταλική ομάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να παίζει τον ρόλο του λίμπερο.

«Ο Ντε Ρόσι έπαιξε αυτόν τον ρόλο φέτος στην Ρόμα, αλλά δεν σκοπεύω να προσθέσω και άλλον αμυντικό στο σχήμα. Οποιαδήποτε αλλαγή θα αφορά κάποια έξτρα θέση στο κέντρο».

Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό φιλάθλων που αποχαιρέτησαν την ομάδα στο αεροδρόμιο της Πίζας αλλά και τους 13.000 φίλους των «ατζούρι» που βρέθηκαν στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση στην Πολωνία, ο Πραντέλι τόνισε:

«Ο ενθουσιασμός μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός αν δεν τον διαχειριστείς σωστά αλλά βλέποντας όλον αυτόν τον κόσμο που ήρθε να μας υποστηρίξει, δεν μπορούμε παρά να παίρνουμε δύναμη. Ο τρόπος που προκριθήκαμε στα τελικά του Euroκαι το καλό ποδόσφαιρο που παίξαμε μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Τα προβλήματα τραυματισμών αλλά και το θέμα με τους στημένους αγώνες στην Ιταλία μας έχει επηρεάσει σε έναν βαθμό αλλά θέλω να πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Για να είμαι ειλικρινής περιμένω με αγωνία να δω τι μπορούμε να καταφέρουμε στο τουρνουά».

Πηγή: sport-fm.gr