«Το μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις, εμείς ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να το ακυρώσουμε» τόνισε ο Α. Τσίπρας στην ομιλία του όπου θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «καταθέτουμε το πρόγραμμα στην κρίση του λαού και όχι προς έγκριση στην τρόικα. Το πραγματικό δίλημμα είναι κυβέρνηση μνημονίου ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «χθες ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε την προεκλιγική πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί την υπογραφή του και μας προκάλεσε κατάπληξη.

Όλοι τον θυμόμαστε να λέει ότι χάρη σε εκείνον για πρώτη φορά η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές. Όταν βρέθηκε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αφέθηκε άνευ όρων στους δανειστές.

Τώρα ζητάει μία δεύτερη διαπραγματευτική ευκαιρία – Δεν φτάνει που εξαπάτησε μία φορά τον ελληνικό λαό. Ο κ. Σαμαράς ζητάει να υφαρπάξει την ψήφο του λαού και να παραδώσει την εντολή του στην κ. Μέρκελ».

Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο κ. Βενιζέλος έχει κηρύξει προεκλογικό πόλεμο στα δικά του νομοθετήματα. Είναι φυσικός αυτουργός του μνημονίου και άριστος νομοθέτης της διαπλοκής.»