Πλώρη «ακόμα και για αυτοδυναμία» βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του enikos.gr., προσθέτοντας ότι το κόμμα του δικαιούται να διεκδικεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Ωστόσο, σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει πρόσκληση για συνεργασία στη ΔΗΜΑΡ και στο ΚΚΕ, για το οποίο ο Α. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να είναι κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε μόνος στόχος ύπαρξής του είναι να γίνουν υπουργοί ο Ευ. Βενιζέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για τη συνεργασία του με τη Λούκα Κατέλη είπε πως παρά τις διαφορές τους, η κα Κατσέλη διαχώρισε τη θέση της από το δεύτερο μνημόνιο και ότι «την τιμά το γεγονός ότι δεν διεκδίκησε να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη της Κοινωνικής Συμφωνίας»

Κλείνοντας είπε ότι αν δεν καταφέρει να κάνει κυβέρνηση 151 βουλευτών σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μια δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα εφόσον έχουν 120 βουλευτές.