Επί ποδός προεκλογικού… πολέμου το επιτελείο της ΝΔ καθώς στις δύο τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις για τις εκλογές του 2012 σήμερα στην Αθήνα και αύριο στην Αλεξανδρούπολη στοχεύει να αποδείξει ότι η κεντροδεξιά βρίσκεται συσπειρωμένη στο πλευρό του Α. Σαμαρά στη μάχη για την αυτοδυναμία.

Στο πλευρό του προέδρου της ΝΔ σήμερα στην κεντρική για την Αθήνα συγκέντρωση στο Ζάππειο, θα βρίσκεται ο Κ. Καραμανλής και πολλά από τα παλαιά παραδοσιακά στελέχη του κόμματος.

Σήμερα ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους «καθαρή εντολή διακυβέρνησης της χώρας» για να αποφευχθεί η περιπέτεια της ακυβερνησίας και της αποσταθεροποίησης.

Παράλληλα -σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες- θα βεβαιώσει ότι η ΝΔ έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση.

Επίσης αναμένεται ότι ο Α. Σαμαράς θα συνεχίσει την επιθετική πολιτική στα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς τονίζοντας ότι η διασπορά των ψήφων της κεντροδεξιάς είναι «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ».Ας σημειωθεί ότι στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες, όχι τυχαία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάρτενς ο οποίος δεν αποκλείεται μέχρι την Κυριακή να κάνει μια διακριτική δήλωση στηρίξεις και εμπιστοσύνης στον Α. Σαμαρά.