Στις εκλογές 2012 δεν κρίνονται τα κόμματα, κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας την επόμενη 20ετία, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του ομιλία στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης του ΠΑΣΟΚ.

O κίνδυνος της δραχμής υπάρχει, τόνισε, αναφερόμενος σε όσους περιμένουν στη γωνία για να αγοράσουν την Ελλάδα φθηνά.

«Μπορούν να μας πουν κυνικά, μείνετε στο ευρώ, αλλά θα ζήσετε με ό,τι μαζεύετε από τους φόρους σας. Αυτό είναι δημοσιονομική προσαρμογή σε ημέρες».

Άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι δοξάζεται κρυπτόμενος, αφού αρνήθηκε το διάλογο στο πλαίσιο του ντιμπέιτ και εμμένει στους μονολόγους.

Όσο για τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι η πρότασή του οδηγεί με ακαριαίο τρόπο έξω από την ευρωζώνη, σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε αλυσιδωτό κλείσιμο των επιχειρήσεων, σε ανακοπή εισαγωγών-εξαγωγών, σε απομόνωση της Ελλάδας και σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ανέργους.

Μάλιστα χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κ. Τσίπρα ως την «επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού», ενώ κατήγγειλε ότι «υπάρχουν κορυφαία ψέματα που ακούγονται στον δημόσιο λόγο».

«Ψέμα πρώτο: η χώρα παραμένει στην ΕΕ αλλά καταγγέλλει την δανειακή σύμβαση. Ψέμα δεύτερο: Υπάρχει λογαριασμός των πιστωτών για την εξυπηρέτηση μόνο του χρέους», είπε προσθέτοντας ότι «το δικό μας σχέδιο προβλέπει την ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο σε 3 χρόνια».