Τη βεβαιότητά της ότι οι επερχόμενες εθνικές εκλογές περιέχουν ένα «θετικό δυναμικό στοιχείο», εξέφρασε με σημερινές της δηλώσεις η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργατικών, λαϊκών φτωχών στρωμάτων, έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα και με αυτό τον τρόπο προσδίδουν μια τέτοια δυναμική στις εκλογές» πρόσθεσε.
Ωστόσο, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να μην οπισθοχωρήσουν, κάτω από οποιαδήποτε τρομοκρατικά, εκβιαστικά διλήμματα, που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.
Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι οι εκλογές μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις μετεκλογικά προς όφελος του λαού, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα νέο χαντάκωμα του λαού. Κι αυτό, πρόσθεσε, θα γίνει αν εργατικά, φτωχά λαϊκά στρώματα παραπλανηθούν κάτω από την πολυχρωμία που υπάρχει στο λεγόμενο, «ψευδεπίγραφο για μας, μέτωπο των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Γιατί οι δυνάμεις αυτές, με τις όποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους, τελικά δεν είναι δυνάμεις που αντιπαλεύουν το σύστημα και γι’ αυτό προτάσσουν το μνημόνιο, είναι δυνάμεις που 100% κινούνται μέσα στο σύστημα, όπως επεσήμανε».
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι οι διακηρύξεις για διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ «κάνουν τη διαπραγμάτευση λευκό χαρτί».
Το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι το κόμμα που πραγματικά αντιπαλεύει, όχι μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το σύστημα που υπηρετούν, τον καπιταλισμό, το καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, είναι το κόμμα που έχει τη ριζική θέση της αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Είναι, επίσης, είπε, το κόμμα εκείνο, που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και στην άνοδο της αποτελεσματικότητάς του, όσο αφορά την πίεση, όσο αφορά την παρεμπόδιση των νέων μέτρων.
Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, η ύπαρξη πολλών κομμάτων, των λεγόμενων αντιμνημονιακών, δεν συνιστά ένα δίχτυ προστασίας του συστήματος μόνο, όταν τα δύο κόμματά του έχουν χάσει δυνάμεις, συνιστά και το κανάλι εκείνο, μέσα από το οποίο η άρχουσα τάξη της χώρας μας, με τη συμπαράσταση της ΕΕ, θα δοκιμάσει την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, δηλαδή την αλλαγή της μόστρας, τη δημιουργία ακόμα και νέων κομμάτων, την ανάδειξη μιας νέας γενιάς, αν θέλετε, στελεχών, που θα υπηρετούν το σύστημα, ακόμα πιο σταθερά, απ’ ό,τι γίνεται ως σήμερα και με το λαό να περιμένει στη γωνία μήπως του ρίξουν ένα ξεροκόμματο.