Τριάντα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων και γλυπτών, που προσφέρθηκαν ευγενικά από τους δημιουργούς τους, με σκοπό τη συνεισφορά τους στο ερευνητικό πρόγραμμα «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», παρουσιάζονται στην εικαστική έκθεση «Μύρτις», που εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στη Magna Gallery στο Κολωνάκι.

Τα έργα είτε είχαν ως έμπνευση το αρχαιολογικό εύρημα της Μύρτιδος και την ιστορία του είτε επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους καλλιτέχνες λόγω των συμβολισμών και των έντονων συσχετισμών τους με το θέμα.

Στην έκθεση εκτίθενται και ζωγραφιές παιδιών των τριών τελευταίων τάξεων του Α΄ Τοσιτσείου Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, στις οποίες οι μικροί μαθητές αποτυπώνουν στο χαρτί την μορφή της Μύρτιδος όπως την φαντάζονταν πριν την δουν αλλά και αφού την είδαν.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες : Ο. Αγγελίδου, Π. Αγγελίδης, Β. Αποστόλου, Ν. Ασπέτα – Zωγραφίνα, Κ. Βάγια, Σ. Βαμβακάρη, Γ. Γεωργακόπουλος, Α. Γρηγορά, Μ. Γρηγοριάδης, Μ. Καλοπαστά, Α. Κούστας, Μ. Μαδένης, Π. Μαναβή, K. Mαρούδα, Ι. Μαστερόπουλος, Γ. Μητράκας, Δ. Μυταράς, Χ. Ξένος, Ε. Πλατανιώτη, Ε. Σούτογλου, Α. Σπηλιόπουλος, Κ. Σπυριούνης, Μ. Σταυρίδου, Γ. Σταύρου, Π. Τζανουλίνος, Λ. Τσίλαγα, Γ. Στέρης (Σταματελάτος), Ι. Φραγκούλη και μαθητές του Τοσίτσειου Δημοτικού Σχολείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.