Το έργο, βασισμένο στη γνωστή Σταχτοπούτα του Σαρλ Περό, φιλοδοξεί να ερμηνεύσει το μύθο μέσα απ’ το βλέμμα του εικοστού πρώτου αιώνα ενώ η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη φιλοδοξεί να διατηρήσει τη διαχρονικότητα και τη φρεσκάδα του ανιχνεύοντας δρόμους που συνδυάζουν το σύγχρονο με το κλασικό προσφέροντας ένα σκηνικό θέαμα με έμφαση στον καθαρό σκηνικό λόγο.

Οι θεατές θα συναντήσουν στην παράσταση τόσο το θέατρο όσο και το μπαλέτο, το σύγχρονο χορό, την όπερα, το μιούζικαλ, το τραγούδι, το κουκλοθέατρο και το video art. Μουσικές από τα ομώνυμα μπαλέτα των Σ. Προκόφιεφ και Γ. Στράους συνυπάρχουν με σύγχρονες μουσικές και τραγούδια που έγραψε για τις ανάγκες της παράστασης ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου.

Στόχος της παράστασης να φορτίσει την ευαισθησία του παιδιού μυώντας το σ’ έναν κόσμο των τεχνών και δημιουργώντας μια νέα αντίληψη για το θέατρο για παιδιά , αλλά και σε θεατές κάθε ηλικίας, απαλλαγμένη από τηλεοπτικά κακέκτυπα.

Συντελεστές:

Κείμενο και Σηκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικό: Γιώργος Πάτσας

Κινησιολογική επιμέλεια και χορογραφία: Ελενα Γεροδήμου

Mουσική:Θοδωρής Οικονόμου (αλλά και μουσικές από το μπαλέτο του Γιόχαν Στράους «Σταχτοπούτα»)

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριάνθη Φωτάκη, Αλμπέρτο Φάις, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Αντεια Ολυμπίου, Αντώνης Δημητροκάλης, Αρετή Πασχάλη, Σοφοκλής Κωστούλας, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ελπίδα Μεταξά.

ΠΟΥ

Κάππα, Κυψέλης 2, Αθήνα * Τηλέφωνο: 2108831068

ΠΟΣΟ

€13, €10 παιδικό

ΠΟΤΕ

Από 28 Νοεμβρίου 2010 * Σάββατο, 15:00 Κυριακή, 11:00 και 15:00