Μετά το Παντελή Βούλγαρη και ο Κώστας Γαβράς με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο καταγγέλλουν ότι υποκλάπηκαν οι υπογραφές τους που εμφανίζονται στη λίστα του κειμένου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, με την οποία οι τρεις κινηματογραφιστές φέρονται ως αντίθετοι στο σχέδιο νόμου για τον κινηματογράφο.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι από το κείμενο αυτό που αφορούσε συγκεκριμένα το ζήτημα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και το οποίο υπέγραψαν πολλοί κινηματογραφιστές, χρησιμοποιήθηκαν οι υπογραφές πολλών διάσημων σκηνοθετών -σε κείμενο «ενημερωτικό προς τους βουλευτές»- που τους εμφάνιζε πλήρως αντίθετους με το νέο νομοσχέδιο.

«Σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε την άποψή μου για το σύνολο του νομοσχεδίου, το οποίο κρίνω θετικό» δηλώνει ο δημοφιλής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Από την άλλη πλευρά η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η ανακοίνωση της ΕΕΣ, που κατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση με το αίτημα να περιληφθεί αναφορά του Ιδρύματος στον νόμο, ερμηνεύεται αυθαίρετα ως αντίθεση προς το κινηματογραφικό νομοσχέδιο. Όπως γίνεται απόλυτα σαφές, από την ανάγνωση της, η απόφαση αυτή δεν αποτελεί – με κανένα τρόπο – συνολική τοποθέτηση κατά του νομοσχεδίου. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν, σε ένδειξη σεβασμού προς την ιστορία των προσώπων που την υπογράφουν, να μην παραποιείται η άποψη τους από κανένα».