Στις 7 Δεκεμβρίου θα βγει σε δημοπρασία από το διάσημο οίκο Sotheby’s ένα σπάνιο αντίτυπο του πιο ακριβού βιβλίου του κόσμου, έργο του γαλλο-αμερικανού ορνιθολόγου Τζον Τζέιμς Οντιμπόν. Το βιβλίο χρονολογείται στον δέκατο ένατο αιώνα και η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ από τον οίκο Sotheby’s.

«Τα πουλιά της Αμερικής» θα πουληθεί σε δημοπρασία μαζί με άλλα σπάνια βιβλία, όπως ένα αντίτυπο του «First Folio» του Ουίλιαμ Σέξπιρ, την πρώτη συλλογή θεατρικών έργων του βρετανού δραματουργού. Το σύνολο της συλλογής εκτιμάται σε 12 εκατ. ευρώ, δήλωσαν εκπρόσωποι του οίκου Sotheby’s.

Μόνο εκατό αντίτυπα του βιβλίου «Τα πουλιά της Αμερικής» εξακολουθούν να υπάρχουν. Πριν από δέκα χρόνια, ένα από αυτά είχε πωληθεί στην τιμή των 8,8 εκατ. δολαρίων.

Το βιβλίο αυτό που έχει εντυπωσιακό μέγεθος, περίπου 90 εκατοστά επί 60 εκατοστά, περιλαμβάνει σχέδια πουλιών, όπως φλαμίνγκο και κύκνων του Ζαν Ζακ Οντιμπόν–έγινε γνωστός με το αγγλικό του όνομα Τζον Τζέιμς Οντιμπόν, ήταν ορνιθολόγος και φυσιοδίφης, γεννήθηκε στην Αϊτή το 1785, τότε γαλλική αποικία, από γάλλους γονείς και στη συνέχεια πολιτογραφήθηκε Αμερικανός.