«Πεινάει κανείς? Όλοι πεινάμε. Η πείνα φαίνεται στα πρόσωπά μας, στα πρόσωπά τους, στα μάτια τους, στα μάτια μας, στα μάτια όλων»!

Μία «μη αναμενόμενη» παράσταση της Αθηνάς Παππά με τη θεατρική ομάδα «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ…» που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Κοινωνική και συναισθηματική πείνα, κανιβαλισμός! Αλληγορία και ρεαλισμός, γερμανικός εξπρεσιονισμός και νατουραλισμός, σκληρός και ποιητικός λόγος καθημερινός και ακαδημαϊκός! Κίνηση και έκφραση σώματος, ήχος και μουσική, σκοτάδι και φως, hosts and guests, με πολύ χιούμορ αλλά και με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές, γιατί «όσο πεινώ ελπίζω, όσο ζω πεινώ»!

Θα φιλοξενείται 1 guest-τιμώμενο πρόσωπο ανά παράσταση! Επώνυμοι και επαγγελματίες από όλους τους χώρους.

Το Έργο

Πέντε άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής, επαγγελμάτων, ηλικίας, κουλτούρας και νοοτροπίας συναντιούνται σε ένα στούντιο υποκριτικής με τη μέθοδο του LIFE ART THEATRE. Κεντρικό θέμα έρευνας και σπουδής είναι η πείνα και ο κανιβαλισμός σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος της έρευνας, όπου στηρίχτηκε το θεατρικό έργο, είναι να προσεγγίσουν το θέμα μέσα από την ιστορία της χώρας τους, από το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και από τα προσωπικά τους βιώματα. Στην πορεία διαπιστώνουν ότι το συγκεκριμένο θέμα όχι μόνο τους αφορά, αλλά αναπτύσσουν σχέσεις μεταξύ τους, συνεργάζονται, συγκρούονται, ερωτεύονται, μισιούνται, κανιβαλίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους, την ψυχή και το μυαλό τους, την ίδια τους τη ζωή!


H Παράσταση

Το «ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?» ήταν η εναρκτήρια παράσταση του OFF OFF THEATER FESTIVAL στο θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ το καλοκαίρι του 2010. Η παράσταση μετά τη μεγάλη της επιτυχία επαναλήφθηκε στη διάρκεια του ίδιου φεστιβάλ.