Την έκθεση έργων ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής του Αποστόλη Ζολωτάκη με τίτλο «Δόμηση – Αποδόμηση» παρουσιάζει το Μουσείο Ηρακλειδών στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του και ιδιαίτερα της ενότητας Τέχνη και Μαθηματικά, που διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά.

Τα έργα τέχνης της έκθεσης αυτής αποτελούν ένα μυστηριώδες ταξίδι με αφορμή την Ψηφιακή Εικόνα, η οποία στην εποχή μας παρουσιάζει μια ραγδαία και συνεχή εξέλιξη. Η χρήση της στην επικοινωνία μιας πληροφορίας έχει τέτοια δυναμική, που πολλές φορές ακυρώνει αυτή καθεαυτή την πληροφορία.

Η τεχνολογία υπερβαίνει τη φύση, την απεικόνιση της οποίας κλήθηκε καταρχήν να υπηρετήσει. Η χρήση των υπολογιστών στην επεξεργασία και αλλοίωση ενός φιλμ ή φωτογραφίας δημιουργεί τόσο άρτια αποτελέσματα, που συνιστούν μια νέα πραγματικότητα πιο «αληθινή» από αυτήν που συλλαμβάνει το ανθρώπινο μάτι όταν παρατηρεί τον κόσμο. Ο καλλιτέχνης επιδιώκει να καταδείξει την πραγματική υπόσταση αυτής της «νέας αλήθειας».

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης οδηγεί τον παρατηρητή σε διεργασίες μεταμόρφωσης, επιτρέποντας τις δημιουργίες του να εναλλάσσονται μεταξύ τάξης και χάους. Ερευνά την ψηφιακή εικόνα, εστιάζοντας στα δομικά της στοιχεία, τις ψηφίδες (dots). Οι συνθέσεις του μας προκαλούν να βουτήξουμε μέσα και να ερευνήσουμε την διάρθρωσή τους, αναρωτώμενοι αν είμαστε μάρτυρες μίας στιγμής δόμησης ή αποδόμησης.

Info
Herakleidon, Experience in Visual Arts
Ηρακλειδών 16, Θησείο
T: 210 34 61 981
[email protected]