Λίγες ώρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα της πιο ενδιαφέρουσας σαιζόν -τουλάχιστον κατά την έναρξή της – εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια, ας δούμε μερικούς χαρακτηριστικούς αριθμούς του πρώτου αγώνα.

249: Μία μόλις νίκη θέλει η Honda στα MotoGP για να φτάσει, πρώτη από όλους τους κατασκευαστές, στο ορόσημο των 250 νικών στη μεγάλη κατηγορία Grand Prix.

112: H νίκη του Jorge Lorenzo στον τελευταίο περσινό αγώνα (Βαλένθια) τον ανέβασε για 112η φορά στο βάθρο ενός GP, συνολικά και στις 3 κατηγορίες. Τόσα ακριβώς βάθρα είχε και ο Mike Hailwood στην καριέρα του. Μόνον πέντε αναβάτες έχουν ανέβει περισσότερες φορές στο βάθρο: ο Valentino Rossi (183 φορές!), ο Giacomo Agostini (159), ο Angel Nieto (139), ο Dani Pedrosa (125) και ο Phil Read (121).

52: Επίσης, η νίκη του Lorenzo στην Βαλένθια τον ανέβασε για 52η φορά στην πρώτη θέση του βάθρου ενός αγώνα Grand Prix. Έτσι τώρα ο Jorge έχει φτάσει τις νίκες που είχε στην 15χρονη καριέρα του ο μεγάλος Phil Read, ο «πρίγκηπας της ταχύτητας». Πέντε μόλις αναβάτες έχουν περισσότερες νίκες στην ιστορία: ο Giacomo Agostini (122 νίκες), ο Valentino Rossi (106), ο Angel Nieto (90), ο Mike Hailwood (76) και ο Mick Doohan (54).

35: Με ηλικία of 35 ετών και 35 ημερών το Σάββατο του αγώνα στο Κατάρ, ο Valentino Rossi θα πάρει τον «επίζηλο» τίτλο του «γηραιότερου» παγκόσμιου πρωταθλητή (των MotoGP) που συμμετέχει σε αγώνα MotoGP. Ως τώρα τον τίτλο κατείχε ο Giacomo Agostini, από το 1977.

33: Η 10η θέση του 25χρονου Dominique Aegerter στον τελευταίο αγώνα Moto2 του ’13 αποτέλεσε την 33η συνεχόμενη φορά που τερμάτισε σε βαθμολογούμενη θέση ενός αγώνα. Τελευταία φορά που ο «αξιόπιστος» Ελβετός δεν είχε βαθμολογηθεί σε τερματισμό ήταν το 2012 στο Κατάρ, όταν είχε τερματίσει 18ος. Αν βαθμολογηθεί και στον φετινό αγώνα του Κατάρ, ο Aegerter θα γίνει συν-κάτοχος του ρεκόρ συνεχόμενων τερματισμών στην 15άδα με τον τωρινό του κάτοχο, τον Luca Cadalora. Ο Ιταλός το είχε πετεύχει μεταξύ 1990 και 1992, όταν έτρεχε στα GP250.

28: To Σάββατο του αγώνα στο Κατάρ ο Andrea Dovizioso κλείνει τα 28.

20: Τους 20 τελευταίους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες έχουν κερδίσει ισπανοί αναβάτες. Πρόκειται για ένα φοβερό ρεκόρ αλλεπάλληλων νικών από αναβάτες μιας εθνικότητας. Ο τελευταίος μη ισπανός νικητής ήταν ο Άγγλος Scott Redding, στον περσινό αγώνα Moto2 του Silverstone.

11: Τούτη θα είναι η 11η φορά που διεξάγεται αγώνας στην πίστα Losail International Circuit και η 7η που ο αγώνας αυτός είναι νυχτερινός. Η Yamaha έχει τις περισσότερες νίκες (πέντε), ακολουθούμενης από την Ducati που έχει τρεις και την Honda με δύο.

8: Επίσης φέτος θα είναι η 8η συνεχόμενη φορά που ο αγώνας του Κατάρ ανοίγει την αγωνιστική σαιζόν. Η πρώτος ήταν το 2007, με νικητή τον Casey Stoner.

5: Οι αναβάτες με τις περισσότερες νίκες στο Κατάρ είναι οι Casey Stoner (4 στα MotoGP, και 1 στα GP250) και Jorge Lorenzo (2 στα MotoGP, 2 στα GP250 και 1 στα GP125).

3: O Jorge Lorenzo είχε κερδίσει πέρσι στους τρεις τελευταίους αγώνες της σαιζόν. Αν κερδίσει και στο Κατάρ, θα είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός κάνει 4 συνεχόμενες νίκες στην καριέρα του.

2: Η κατηγορία Moto2 έχει πλέον 4 χρόνια ιστορίας και σε αυτήν οι Dominique Aegerter και Simone Corsi είναι οι μόνοι αναβάτες που έχουν αγωνιστεί και στα 68 Grand Prix της κατηγορίας.