Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Biaggi γελούσε στο Άσσεν με τη φήμη ότι επιστρέφει ως wildcard στις πίστες, και ότι θα συμμετάσχει στον επόμενο αγώνα WSBK στη Μόντσα. Μάλιστα είχε μαζί του ένα ντοσιέ με όλα τα αποκόμματα των ιταλικών εφημερίδων που αναφέρονταν στη σίγουρη «επιστροφή» του και το επιδείκνυε κοροϊδευτικά.

Μπορεί ο Biaggi να διέψευδε τις φήμες, όμως την ώρα που αυτός σχολίαζε τη διαδικασία Superpole του Σαββάτου, ο ίδιος ο Φράνσις Μπάτα αποκάλυπτε ότι είχε πράγματι ζητήσει από τον ιταλό πρωταθλητή του 2012 (με την Aprilia) να αναλάβει ως επίσημος δοκιμαστής της Ducati, ώστε να επιταχύνει την εξέλιξη της «ανώριμης για αγώνες» 1199 Panigale R. Σαν κερασάκι του πρόσφερε τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως έκτακτος αναβάτης στο δεύτερο μισό της σεζόν.

«Οι συζητήσεις με το Max ξεκίνησαν στην Αυστραλία, αλλά ήταν πολύ νωρίς, κυρίως επειδή η Ducati βρισκόταν εν μέσω αναδιοργάνωσης μετά την εξαγορά της από την Audi. Όμως τις τελευταίες μέρες συζητάμε σοβαρά, μάλιστα ο Biaggi αναφέρθηκε και σε συμβόλαιο. Νομίζω ότι το να βρούμε τα απαιτούμενα χρήματα δεν θα μάς πάρει πάνω από μία εβδομάδα», δήλωσε ο βέλγος μάνατζερ στην Gazzetta dello Sport.

«Έχουμε σχεδιάσει ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα δοκιμών. Ο Biaggi θα πρέπει να οδηγήσει τουλάχιστον 10 ημέρες στην πίστα, προκειμένου να λύσει τα προβλήματα και να ετοιμάσει την επιστροφή του. Οι δοκιμές είναι κανονισμένες να γίνουν στη Jerez. Ο εκεί αγώνας του πρωταθλήματος διεξάγεται στις 20 Οκτωβρίου, οπότε έχει πολύ χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα».

«Συζητάμε συχνά και μπορώ να σας πω ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα. Σχολιάζει στην τηλεόραση τις επιτυχίες των αντιπάλων του, αναβατών τους οποίους πριν έξι μόλις μήνες κέρδιζε. Η Ducati του προσφέρει την ευκαιρία να ξαναγίνει αυτό που πραγματικά είναι: ένας αναβάτης που συναρπάζεται από τις προκλήσεις».

Και τελικά ο Μπάτα τον κατάφερε. Όπως επιβεβαίωσε ο Biaggi μέσω Τουίτερ, στο Άσσεν πήρε τη μεγάλη απόφαση και θα οδηγήσει για τη Ducati. Η πρώτη επαφή με την Panigale R προβλέπεται σε 10 μόλις ημέρες αν και η πίστα δεν είναι ακόμη γνωστή.