Την πρώτη μοτοσυκλέτα της υπό το νέο καθεστώς ιδιοκτησίας παρουσίασε η Husqvanra στο Motocrosss των Εθνών που πραγματοποιήθηκε στο Teutschenthal, της Γερμανίας.

Η νέα TC300 που παρουσιάστηκε στη Γερμανία είναι το νέο δίχρονο TC250, με τη χωρητικότητα του κινητήρα να έχει αυξηθεί στα 300 κ.εκ.

Η νέα TC300 έφερε τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Husqvarna και αρκετά αξεσουάρ που θα βρίσκονται σύντομα στη προϊόντων Husky Power, όπως το υποπλαίσιο από ανθρακονήματα, η εξάτμιση της Akrapovic και τα κέντρα των τροχών αλλά και οι πλάκες του πιρουνιού που είναι κατασκευασμένα σε CNC.

Οι αναρτήσεις της νέας TC300 προέρχονται από την WP, ενώ σε γενικές γραμμές το νέο MX φαίνεται να μοιράζεται πολλά στοιχεία με τις μοτοσικλέτες της KTM.

Αυτή ήταν μια πρώτη ματιά του νέου MX της Husqvanra. Η επίσημη παγκόσμια παρουσίαση του αλλά και άλλων νέων μοντέλων της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στο Uddevalla της Σουηδίας.

Η Husqvarna θα υποστηρίξει από φέτος ενεργά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα MX 300 και την ευρύτερη χρήση των δίχρονων κινητήρων κάτι που φαίνεται χαρακτηριστικά και στις δηλώσεις του διευθυντή αγώνων της εταιρίας Pit Beirer:

«Η Husqvarna προωθεί και υποστηρίζει το νέο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίχρονων 300 διότι πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ καλή κατηγορία για νέους ταλαντούχους αναβάτες. Προσφέρει πολύ καλή ισορροπία μεταξύ της αγωνιστικής απόδοσης και του κόστους.

Προς το παρόν είμαστε μέσα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με μια εργοστασιακή ομάδα, όμως είμαστε σε επαφή με πολλούς αναβάτες, μέσω των υποκαταστημάτων μας και έχουμε πολλές αιτήσεις σε σχέση με τις δίχρονες μοτοσυκλέτες για το νέο θεσμό. Στο κοντινό μέλλον, θα δείτε πολλές δίχρονες μοτοσυκλέτες να συναγωνίζονται, όχι μόνο στο νέο πρωτάθλημα αλλά και στις πίστες όλου του κόσμου».

Πηγή: mototriti.gr