Γυαλιά; Τσεκ. Κράνος; Τσεκ. Μετά τον έλεγχο των απαραίτητων, η Dora Laurence, 92 μόλις ετών, ένιωσε έτοιμη για τη βόλτα που θα την ταξίδευε πίσω στον χρόνο και θα ζωντάνευε τις αναμνήσεις της. Συγκεκριμένα μία πολύ έντονη ανάμνηση: εκείνη όπου οδηγεί τη δική της Harley, μοντέλο του 1941!

Η ιδέα του «ταξιδιού» γεννήθηκε πριν λίγο καιρό, όταν μία από τις υπαλλήλους του Οίκου Ευγηρίας Villa St. Elizabeth όπου ζει η Dora, πήγε στη δουλειά της οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα.

Η Dora την είδε, θυμήθηκε τα νιάτα της και ζήτησε να ανέβει στη σέλα. Την βοήθησαν και φυσικά βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες. Μία από αυτές κατέληξε στο newsletter του Οίκου Ευγηρίας. Όπου την πρόσεξε το προσωπικό που έχει αναλάβει τη φροντίδα της Ντόρας. Αποφάσισαν για τα γενέθλιά της να της κάνουν δώρο μια βόλτα με μοτοσυκλέτα. Η Ντόρα το ονειρευόταν καιρό αυτό.

Τη σκυτάλη ανέλαβε η Stacy Perlaki, εθελόντρια μιας οργάνωσης κοινωνικής πρόνοιας. Επικοινώνησε με το κατάστημα Schaeffer’s Harley-Davidson στο Orwigsburg (στην Πολιτεία Πενσυλβάνια). Ήξερε τον ιδιοκτήτη, καθώς από εκεί έχουν αγοράσει με τον άντρα της τη δική τους Harley. Ζήτησε να της νοικιάσει μια μοτοσυκλέτα με σάιντκαρ για μία ημέρα.

Η Tracy Mason, μια συνάδελφος της Stacy, αγκαζάρισε τον πατριό της Larry Dove να οδηγήσει το σάιντκαρ. Τέλος ο Chris Schell, προσωπικός νοσοκόμος της Dora, παρότι είχε άδεια εκείνες τις ημέρες, επέστρεψε και συνόδεψε την Dora, καθισμένος πίσω από τον Dove.

Η Dora ενθουσιάστηκε, ένιωσε υπέροχα. «Δεν θα φανταζόμουν ποτέ πως θα μπορούσα να ξανακάνω κάτι τέτοιο», δήλωσε. Η κόρη της Linda Schaeffer, διεύρυνε τον σκοπό της βόλτας, συγκεντρώνοντας συνεισφορές για τη Έρευνα κατά της Μυϊκής Δυστροφίας, την οποία υποστηρίζουν στις ΗΠΑ όλες οι αντιπροσωπείες της Harley Davidson.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, τη μοτοσυκλέτα με την Dora συνόδευαν πολλοί συγγενείς της, μοτοσυκλετιστές και οι ίδιοι, με επικεφαλής τον γιο της και τη σύζυγό του. Επιπλέον καμιά 20αριά συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν για να ξεπροβοδίσουν την Dora, καθώς έφευγε για να ζήσει το δώρο των 92ων γενεθλίων της.

Το κομβόι με την πανευτυχή γιαγιά-μοτοσυκλετίστρια κατέληξε σε άλλη μία έκπληξη για την Dora. Στο εστιατόριο Friendly’s για παγωτό!

Υπάρχουν γιαγιάδες και γιαγιάδες.
Υπάρχουν νοσηλευτές και νοσηλευτές.
Υπάρχουν ευτυχώς άνθρωποι και Άνθρωποι.