Η επιχειρηματική ταλαιπωρία του παθιασμένου όσο και «πολύπαθου» Erik Buell τελειώνει πιθανότατα εδώ.

Μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις ενός χρόνου, η Hero MotoCorp, η ίδια που κατέχει και μεγάλο μερίδιο στην ΚΤΜ, αγόρασε έναντι 25 εκατ. δολαρίων ποσοστό 49,2% της εταιρείας Erik Buell Racing ή EBR εν συντομία.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονταν ήδη εδώ και δύο χρόνια στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ η Hero ήταν ο βασικός χορηγός της αγωνιστικής ομάδας EBR στις ΗΠΑ. Η πλειοψηφία των μετοχών παραμένει στον Erik Buell.

O Ravi Sud, οικονομικός διευθυντής της Hero MotoCorp, δήλωσε πως η Erik Buell θα παίζει τον ρόλο του «εκτεταμένου τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας του» και ότι το κεφάλαιο της επένδυσης θα χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανό συνεταίρο για την επέκταση της κατασκευαστικής δυνατότητας της EBR και την ανάπτυξη των πωλήσεων.

Η Hero MotoCorp δήλωσε ο Sud, σκοπεύει να εξάγει 350.000 οχήματα μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος (λήγει το Μάρτιο του 2014), στόχος εξαιρετικά φιλόδοξος, αφού πέρσι είχε εξάγει 161.034 οχήματα.

Σύμφωνα με το Sud η Erik Buell πούλησε το 2012 μόλις 65 μοτοσυκλέτες. Το εντυπωσιακό είναι πως οι δύο εταίροι θέλουν ως το 2017 να πουλάνε 20.000 EBR ετησίως.

Κι έτσι η Erik Buell έχει πλέον τη δυνατότητα να αναπτυχθεί. Βέβαια ο στόχος των 20.000 μοτοσυκλετών είναι «αστρικός», αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Buell ότι σκιάχτηκε ποτέ του μπροστά στα δύσκολα.

Πιθανώς θα έρθουν και νέα μοντέλα που θα κάνουν πιο προσιτό τον στόχο, ενώ μεγάλη βοήθεια μπορεί να προσφέρει και το μακρύ, παγκόσμιο χέρι της Hero.