Εκτός τού αναβαθμισμένου ΚΤΜ 1190 Adventure 2017, στην Ισπανία θεάθηκε και ένα ολότελα νέο μοντέλο που θα προστεθεί του χρόνου στην γκάμα της αυστριακής εταιρείας. Πρόκειται για ένα νέο Duke που θα πλασαριστεί ανάμεσα στο 690 και το 1290.

Κατά πληροφορίες ο κυβισμός θα βρίσκεται κάπου στα 800 κυβικά, ενώ το μοντέλο θα ονομάζεται Duke 890 –όπως είναι η παράδοση στη ονοματολογία της φίρμας. Το 890 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τους Αυστριακούς, διότι σπάει την παράδοση. Εκεί που όλα τα Duke φορούν είτε μονοκύλινδρους είτε δικύλινδρους V κινητήρες, αυτό φορά έναν δικύλινδρο μεν, αλλά εν σειρά.

Προσέξτε τη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε από τη βρετανική ιστοσελίδα Visordown και θα διακρίνετε (μόλις) μια δεύτερη σωλήνα εξαγωγής να βγαίνει από τον κινητήρα, πίσω από την προφανή στο πρώτο πλάνο.

ktm2

Στο ζήτημα του πλαισίου πάντως ακολουθείται η πεπατημένη με ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα, αν και το μπροστινό μέρος του κρύβεται από τον αναβάτη και τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας.

Ο δικύλινδρος είναι κρεμασμένος από το πλαίσιο, αποτελώντας και φέρον μέλος του ίσως. Το ψαλίδι είναι από ελαφρύ κράμα, θηριώδες και… συμβατικό, όταν στο 1290 είναι μονόμπρατσο.

Η αισθητική της μοτοσυκλέτας φέρνει περισσότερο στο μικρότερο Duke (690), εάν το φωτιστικό σώμα αποτελεί ασφαλή ένδειξη και δεν εξυπηρετεί απλά τη νόμιμη κυκλοφορία της μοτοσυκλέτας.

Και το ενδιάμεσο Duke αναμένεται ως μοντέλο 2017, αποτελώντας το πέμπτο αδερφάκι της οικογένειας. Μέχρι σήμερα είχαμε τα 125, 390, 690 και 1290.

Θανάσης Χούντρας