Μετά από πτώση στην δεύτερη σειρά των ελεύθερων δοκιμών για τον 8ο αγώνα του πρωταθλήματος, o πρωταθλητής του 2012 αποχαιρετά το Sachsenring και τις ελπίδες του για την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Ο Ισπανός οδηγός κατά την πτώση του τραυμάτισε και πάλι τον πρόσφατα εγχειρισμένο του ώμο με αποτέλεσμα να στραβώσει η λάμα τιτανίου που είχε τοποθετηθεί μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα για να συγκρατήσει την σπασμένη κλείδα στον αριστερό του ώμο.

Την είχε σπάσει αρχικά στο Assen μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα. Έκανε όμως εκεί μια υπεράνθρωπη επιστροφή καθώς την επόμενη ημέρα από την επέμβαση επέστρεψε στο Assen για να τρέξει στον αγώνα όπου και τερμάτισε 5ος. Κατάφερε με αυτό τον τρόπο να περιορίσει την βαθμολογική του απώλεια σε μόλις 2 βαθμούς έναντι του πρωτοπόρου Dani Pedrosa και να υπολείπεται μόλις 9 βαθμούς από την κορυφή.

Η ηρωική, όπως δίκαια χαρακτηρίστηκε, επιστροφή του τον κράτησε σε τροχιά τίτλου τον οποίο συνέχισε πειστικά να διεκδικεί και στον γερμανικό αγώνα. Είχε πετύχει ήδη τον πρώτο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές και όλα έδειχναν ότι ήταν και πάλι φαβορί για τη νίκη.

Όμως η πτώση του στο Sacsenring τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει την προσπάθεια, καθώς η επιστροφή του και πάλι στον αγώνα αυτή τη φορά είναι αδύνατη ακόμη και για έναν σκληροτράχηλο οδηγό σαν τον Lorenzo. Έχει ήδη γυρίσει στην Βαρκελώνη για την εκ νέου χειρουργική επέμβαση στο τραύμα και η επιστροφή του έχει ήδη αποκλειστεί.

«Αποφάσισα να επιστρέψω στην Ισπανία για αποκατάσταση μετά την σημερινή πτώση στο Sacshenring» είπε περίλυπος ο Lorenzo. «Προτιμώ να εστιάσω στην διόρθωση της λάμας που στράβωσε κατά την πτώση. Θα προσπαθήσω να γίνω καλά και να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν».

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για τον φετινό στόχο του Lorenzo καθώς σε μόλις μία μόλις εβδομάδα ακολουθεί ο αγώνας στη Laguna Seca όπου ακόμη κι αν συμμετέχει δεν θα είναι στο 100% της φυσικής του κατάστασης, οπότε θα χάσει και άλλους βαθμούς.

Βρισκόμαστε ωστόσο στα μέσα του πρωταθλήματος και όλα μπορούν ακόμη να συμβούν, απλά η δυσάρεστη εξέλιξη σκιάζει την υπεράνθρωπη προσπάθεια του οδηγού της Yamaha να παραμείνει σε τροχιά τίτλου.

Δείτε στις φωτογραφίες την πτώση του καρέ-καρέ…