Στο επεισόδιο του Survivor που προβλήθηκε την Παρασκευή 18/10 σημειώθηκε μια σημαντική αποχώρηση από την ομάδα των Κίτρινων. Ο Παναγιώτης, ο οποίος ψηφίστηκε από τους περισσότερους συμπαίκτες του, έσβησε τη δάδα του και αποχαιρέτησε την ομάδα του.

Οι Τίγρεις δεν κατάφεραν να αποδώσουν καλά στον αγώνα, μην κερδίζοντας ούτε έναν πόντο, και βρέθηκαν στο συμβούλιο του νησιού για να ψηφίσουν τους υποψήφιους για αποχώρηση. Η Γεωργία παρακολουθούσε το συμβούλιο ήρεμη, καθώς είχε το κολιέ της ασυλίας.

Μετά την ψηφοφορία, η Φοίβη, η Μαριάννα και ο Παναγιώτης βρέθηκαν να αγωνίζονται σε ένα παιχνίδι ισορροπίας για να παραμείνουν στο παιχνίδι. Η Φοίβη κέρδισε εύκολα, ενώ η Χριστιάννα πήρε τη νίκη επίσης, και ο Παναγιώτης αποχώρησε από το παιχνίδι.

Πριν από την αποχώρηση, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των Πράσινων και της Χριστιάννας στο συμβούλιο.

Η Χριστιάννα έκανε έντονη κριτική στον Βλαδίμηρο, ο οποίος δήλωσε ότι τον μίλησε άσχημα όταν τον είδε τραυματισμένο στον γιατρό. Η Χριστιάννα, από την άλλη, ανέφερε ότι ο Γιάννης αντάλλαξε τον Βλαδίμηρο για 10 αυγά.

Οι Πράσινοι, απογοητευμένοι από την ήττα τους στο προηγούμενο επεισόδιο που δεν κέρδισαν το έπαθλο επικοινωνίας, τελικά κατάφεραν να κερδίσουν τόσο την ομαδική ασυλία όσο και τρία τάκος που απόλαυσαν δίπλα από την αρένα.

Το πρωί της αποχώρησης, η Βίκυ από τους Τίγρεις ξύπνησε με πρησμένο μάτι, πιθανόν λόγω τσιμπήματος. «Εμένα και τον Απόστολο κάτι μας έφαγε. Το δάχτυλο του Απόστολου έγινε διπλάσιο», ανέφερε η Βίκυ στην κάμερα, με τους δύο παίκτες να παραπονιούνται για τον πόνο.

Από την πλευρά των Πράσινων, ο Μιχάλης, ο οποίος κέρδισε το κολιέ της ασυλίας, δήλωσε ότι η Μαίρη τον πρόδωσε.

Η Εκατερίνα συνέχισε να ονειρεύεται, δηλώνοντας ότι θέλει να μάθει να τραγουδάει. Ο Παναγιώτης, που της έγραψε ένα τραγούδι, γέλασε με την απόφασή της, αποκαλώντας την «φάλτσα».