Στον στίβο μάχης του Survivor, οι δύο ομάδες ρίχτηκαν στη μάχη για το μεγάλο έπαθλο φαγητού στο επεισόδιο που προβκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16/10.

Οι Κίτρινοι και οι Πράσινοι πάλεψαν σκληρά για το έπαθλο φαγητού, προσφέροντας στους θεατές μια θεαματική αναμέτρηση γεμάτη ένταση και πάθος. Οι Κίτρινοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια νικηφόρα πορεία, ενώ οι Πράσινοι επιθυμούν να επιστρέψουν στις νίκες με μια ηχηρή αντίδραση.

Η αναμέτρηση είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο. Όμως, κάποιοι παίκτες δεν πήγαν πεινασμένοι στον στίβο μάχης. Οι Πράσινοι, συγκεκριμένα, κατάφεραν να πιάσουν κάβουρες και να φάνε πριν από το σημαντικό αγώνισμα.

Στο αγώνισμα, όμως, υπήρξαν απρόοπτα καθώς η Χριστιάνα από τους Κίτρινους τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δοκιμασία. Τελικά, οι Πράσινοι ήταν αυτοί που επικράτησαν, κερδίζοντας ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα με διάφορες λιχουδιές.

Ο Άγγελος εξέφρασε τα παράπονά του για την «μόνιμη» κακή απόδοση της Ekaterina, αποδίδοντας τη νίκη της ομάδας του στην απουσία της για λόγους που θα αποκαλυφθούν αργότερα.

Το επεισόδιο περιλάμβανε επίσης την ψηφοφορία για τους δύο παίκτες που θα αποσταλούν στο Νησί της Εξορίας. Όλοι οι παίκτες ψήφισαν τον συμπαίκτη τους που επιθυμούν να εξορίσουν, με αποτέλεσμα την Ekaterina και τον Παναγιώτη να αναδεικνύονται ως οι δύο αδύναμοι κρίκοι. Ο Παναγιώτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ψήφο, ανησυχώντας για την επιβίωσή του στην εξορία. Από την πλευρά της, η Ekaterina δεν κατάφερε να κρύψει τη στενοχώρια της.