Η αναμέτρηση για το Έπαθλο Επικοινωνίας έφερε τις ομάδες για άλλη μια φορά αντιμέτωπους στο Survivor στο επεισόδιο της Πέμπτης, με την ιστορία των δύο Φυλών να κάνει τη βραδιά πιο συναρπαστική.

Οι Αετοί και οι Τίγρεις, έδωσαν το μέγιστο δυνατό για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη νίκη και να ακούσουν τις φωνές των αγαπημένων τους. Ωστόσο, για να το καταφέρουν, έπρεπε πρώτα να κερδίσουν τη δική τους ασυλία και να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στον Άγιο Δομίνικο.

Πρώτοι αγωνίστηκαν οι Κίτρινοι, όπου οι ακραίες θερμοκρασίες δυσκόλεψαν την προσπάθειά τους. Ο Νίνο και η Χριστιάννα έφτασαν μέχρι το τέλος, με τον αρχηγό να επικρατεί. Στην πλευρά των Πράσινων, οι μονομάχοι Άγγελος και Τζον έδωσαν μια έντονη μάχη, με τον Τζον να παίρνει τη νίκη.

Ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε ότι, πέρα από την ασυλία, οι αρχηγοί θα μπορούσαν να επιλέξουν κι έναν συμπαίκτη για να απολαύσουν το έπαθλο φαγητού. Ο Νίνο διάλεξε τον Ορφέα, ενώ ο Τζον τον Άγγελο.

Η Εκατερίνα, χρησιμοποιώντας τις μαγειρικές της ικανότητες, προσπάθησε να γίνει πιο αγαπητή στην ομάδα της. Όμως ο Απόστολος δεν φάνηκε να εκτιμά τη φροντίδα της. Όπως είπε στην κάμερα: «Εγώ στο σπίτι κάθε μέρα φτιάχνω ψωμί. Μου αρέσει να κάνω πράγματα με ζύμη. Είναι το αγαπημένο μου, αλλά ο Αποστόλης δεν με άφηνε να το κάνω».

Ο Απόστολος από την πλευρά του σχολίασε: «Τα πιτάκια της Εκατερίνας μου αρέσουν, αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι από τη μέρα που την ψήφισα με μισεί. Είναι ένα παιχνίδι, κάθε φορά αυτό θα γίνεται;».

Στο Νησί της Εξορίας, η Γεωργία Γεωργοπούλου ένιωσε νοσταλγία και συγκινήθηκε, ιδιαίτερα όταν έχασε ένα ενθύμιο του γιου της. «Πρέπει να τη βρω οπωσδήποτε. Δεν γίνεται να το χάσω», είπε, αναζητώντας το κόσμημα που της είχε δώσει εκείνος.

Ο συμπαίκτης της, Βλαδίμηρος Σιήκκης, στάθηκε δίπλα της και την παρηγόρησε καθώς έκλαιγε, νιώθοντας τύψεις που δεν μπορούσε να κρατήσει το ενθύμιο ασφαλές.

Παράλληλα, οι Κίτρινοι υποδέχθηκαν τη νέα παίκτρια, την πρωταθλήτρια καράτε Στεφανία Γκλάρα, που βοήθησε την ομάδα της να κερδίσει το Έπαθλο Επικοινωνίας, αν και η ίδια δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Η Βίκυ Πετεινάρη των Πράσινων δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της για την απώλεια της ευκαιρίας επικοινωνίας, αφού η ομάδα της έχασε το έπαθλο.

Οι Κίτρινοι, νιώθοντας τη χαρά της νίκης, απόλαυσαν τη στιγμή τους και το έπαθλο τους, ενώ επιδόθηκαν σε βουτιές χαράς.