Ο Σασμός για τρία ολόκληρα χρόνια μονοπώλησε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, σημειώνοντας υψηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης. Οι τηλεθεατές ταυτίστηκαν με τους ήρωες της σειράς του Alpha, τους έκαναν κομμάτι της τηλεοπτικής τους καθημερινότητας και για τρεις ολόκληρες σεζόν τους απασχολούσαν η κριτική βεντέτα, ο σασμός που όλο τον περιμέναμε και όλο δεν ερχόταν, αλλά και οι μεγάλοι έρωτες που έζησαν οι πρωταγωνιστές.

Μεγάλη ήταν και η επιτυχία που σημείωσε η «Μάγισσα» του ΑΝΤ1, την περσινή τηλεοπιτκή χρονιά. Η Θεανώ, το μαγικό της χάρισμα, ο καταδικασμένος, μεγάλος έρωτάς της με τον Αντρέι και οι δολοπλοκίες στους πύργους των Λασκαρέων και των Γερακάρηδων, ήταν αρκετά για να καθηλώσουν το κοινό. Και μπορεί η σειρά να επιστρέφει, φέτος, με το πρίκουελ, όμως, σχεδόν τίποτα δεν θα είναι ίδιο, πέρα από τη σύνδεση των γεγονότων και των προσώπων, καθώς το κουβάρι της ιστορίας θα συνεχίσει να ξετυλίγεται.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταγωνιστές και των δύο σειρών, αγαπήθηκαν από τους τηλεθεατές και λογικό είναι φέτος να τους ψάχνουν σε άλλες παραγωγές. Αρκετοί από αυτούς θα βρεθούν σε νέες δουλειές και προκλήσεις, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που -προς το παρόν – θα απέχουν από τη μικρή οθόνη.

Ας δούμε παρακάτω σε ποιες σειρές θα συναντήσουμε φέτος του πρωταγωνιστές του «Σασμού» και της «Μάγισσας».

Δημήτρης Λάλος

ΣΑΣΜΟΣ

Ο τηλεοπτικός Μαθιός του «Σασμού», παραμένει στον Alpha και μάλιστα, από την πρώτη γεύση που έχουμε πάρει, αναμένεται και φέτος να τρελάνει τον γυναικείο πληθυσμό, σε έναν ρόλο που του ταιριάζει γάντι. Ο Δημήτρης Λάλος θα είναι ο «Τιμωρός», ο οποίος θα βρεθεί ένοχος για κάτι που δεν έκανε, αλλά πλήρωσε ακριβά γι’ αυτό. Η αθωότητα των νεανικών του χρόνων δίνει τη θέση της στη σκληρότητα και τον πόθο να εκδικηθεί αυτούς που τον πρόδωσαν και κατέστρεψαν τη ζωή του.

Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Σασμός

Η «Βασιλική», πάλι του Σασμού από τον μεγάλο έρωτα με τον Μαθιό της, θα ζήσει την μεγάλη προδοσία από τον σύζυγό της. Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου θα πρωταγωνιστήσει με τον Νίκο Κουρή στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του ΑΝΤ1, «Παιχνίδια εκδίκησης» όπου υποδύεται μια γιατρό που φαινομενικά ζει μια ιδανική ζωή με μια καλή δουλειά, έναν αφοσιωμένο σύζυγο και μια αγαπημένη οικογένεια. Τα πάντα όμως αλλάζουν στη ζωή της όταν ανακαλύπτει σκοτεινά μυστικά του συζύγου της, οδηγώντας την σε μια εμμονική εκδικητικότητα με απρόβλεπτο φινάλε.

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη

Σασμός

Από την άλλη, η «Αργυρώ» του Σασμού, φέτος αποχωρίζεται τον «Αστέρη» της και τον Ορφέα Αυγουστίδη, αλλά πρόκειται να συναντήσει έναν παλιό της γνώριμο και συγκεκριμένα, τον τηλεοπτικό της αδελφό, τον Πετρή. Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Κώστας Νικούλι πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στη νέα σειρά εποχής υψηλών προδιαγραφών του Mega, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2025. Οι «Αθώοι» είναι εμπνευσμένοι από το αριστούργημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Κατάδικος». Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του συγγραφέα, όπου παρουσιάζεται ανάγλυφα μια πιστή τοιχογραφία της αγροτικής Ελλάδας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

Δανάη Παππά

Άγιος έρωτας

Η «Θεοδώρα» του Σασμού, φέτος στέφεται πρωταγωνίστρια και μάλιστα στη σειρά που θα διαδεχθεί τον Σασμό. Η Δανάη Παππά στον «Άγιο έρωτα», τη νέα, καθημερινή, δραματική σειρά εποχής του Alpha πρόκειται να ζήσει έναν απαγορευμένο έρωτα με τον ιερέα, Δημήτρη Γκοτσόπουλο, τον οποίο πέρυσι είδαμε στον «Παράδεισο των Κυριών». Όσο για την ιστορία της σειράς, μετά τον εμφύλιο σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας καταφθάνει ο νέος και γοητευτικός ιερέας και καθηγητής Θεολογίας, προκαλώντας το ενδιαφέρον όλων. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τι τον έχει οδηγήσει εκεί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πόσο μάλλον ο ίδιος, ότι θα ερωτευτεί με τη Χλόη (Δανάη Παππά), τη νεαρή κόρη του ισχυρότερου άντρα της περιοχής, του Παύλου Μαρκόπουλου.

Ευγενία Σαμαρά

Σασμός

Πρωταγωνίστρια στέφεται, φέτος, και η Ευγενία Σαμαρά, η οποία μπορεί ως «Στέλλα» στον Σασμό να παιδεύτηκε με τις σχέσεις και τους άτυχους έρωτες, μέχρι να γνωρίσει τον Χρήστο (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), όμως, στη νέα κωμική σειρά του Mega, θα τη δούμε ως μητέρα με παιδιά. Το «Έχω παιδιά» μάς μεταφέρει στην καθημερινότητα μιας μοντέρνας οικογένειας στην Αθήνα του 2024. Οι γονείς Σάρα και Μιχάλης προσγειώνονται από το ροζ συννεφάκι τους σε μια ξεκαρδιστική «συνωμοσία» όπου η καθημερινή ρουτίνα τους γίνεται περιπέτεια.

Γιώργος Γεροντιδάκης – Καλλιόπη Χάσκα – Τάσος Νούσιας

Ο «Γιώργος» από τον Σασμό αφήνει τον Alpha κι επιστρέφει στον ΑΝΤ1, στο κανάλι που έκανε και το μεγάλο μπαμ στην τηλεοπτική του καριέρα με τις «Άγριες Μέλισσες». Ο Γιώργος Γεροντιδάκης πρωταγωνιστεί στο «Grand Hotel», όπου θα συναντήσει ξανά τηλεοπτικά τον Γιάννη Κουκουράκη, τον «Κωνσταντή» από τις Άγριες Μέλισσες. Και αυτή η επανένωση έχει σκορπίσει χαρά στο κοινό, αν κρίνουμε από τα σχόλια στα social media.

Η Μάγισσα

Στην ίδια σειρά θα δούμε και δύο πρωταγωνιστές από τη «Μάγισσα». Ο Τάσος Νούσιας και η Καλλιόπη Χάσκα, τους οποίους γνωρίσαμε ως πατέρα και κόρη (Γερακάρηδες) στη σειρά του ΑΝΤ1, βρίσκονται, επίσης, στο λαμπερό καστ. Το «Grand Hotel» είναι μια σειρά εποχής που βασίζεται στο ισπανικό σίριαλ «Gran Hotel» και θα μας μεταφέρει στο 1925 και στην εξαφάνιση μιας προσφυγοπούλας καμαριέρας από ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Ξαφνικά εμφανίζεται ο αδερφός της, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να μάθει τι της έχει συμβεί.

Αναστάσης Ροϊλός

Η Μάγισσα

Πέρυσι, ως «Αντρέι» στη Μάγισσα έκανε μεγάλο χαμό, ειδικά στο γυναικείο κοινό, τόσο με τον έρωτα που έζησε ξανά με την Έλλη Τρίγγου (Θεοφανώ), όσο και με το look που του πήγαινε πολύ. Φέτος, ο Αναστάσης Ροϊλός επέλεξε μια σειρά 8 επεισοδίων στην ΕΡΤ, με τον τίτλο «Το απαραίτητο φως» που είναι βασισμένη σε νουβέλα της Ντορίνας Παπαλιού και διασκεύασε τηλεοπτικά η Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης – Νίκος Ψαρράς

Πέρυσι, στη «Μάγισσα» τους απολαύσαμε ως ανιψιό και θείο της οικογένειας Λάσκαρη. Φέτος, ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης και ο Νίκος Ψαρράς πρωταγωνιστούν στη νέα αισθηματική σειρά μυστηρίου «Διάφανη αγάπη» στον Alpha. Η ιστορία έχει ως εξής: ο αστυνόμος Στέφανος Λεοντής (Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης) διασχίζει τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ κανείς δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία του.

Η Μάγισσα

Οι συνάδελφοί του, Σπύρος (Μιχάλης Οικονόμου), Χάρης (Μιχάλης Σαράντης), Στέλλα (Θεόβη Στύλλου), και ο διευθυντής του τμήματος, Νίκος Ραγκούσης (Νίκος Ψαρράς), κινούνται στον χώρο σαν να μην είναι εκείνος εκεί. Ο Στέφανος έχει δει πολλά τέτοια περιστατικά στα δέκα χρόνια υπηρεσίας του, αλλά αυτή η υπόθεση είναι διαφορετική από τις άλλες. Αυτήν τη φορά πρόκειται για τη δική του δολοφονία, την οποία θα εξιχνιάσει νεκρός.

Έλλη Τρίγγου

μαγισσα

Φέτος, όπως όλα δείχνουν η Έλλη Τρίγγου, που ανατρίχιασε το τηλεοπτικό κοινό με την ερμηνεία της ως «Θεοφανώ» στη Μάγισσα, θα κάνει κάποια γκεστ. Θα την δούμε να επιστρέφει στη «Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά» για την εξέλιξη της ιστορίας με μικρές εμφανίσεις, ενώ θα κάνει γκεστ ως ασθενής και στη σειρά του Alpha, «Ο Γιατρός».