Πώς είναι να περπατάς στην έρημο; Να αισθάνεσαι τα πόδια σου πάνω στην καυτή άμμο; Να κατασκηνώνεις κάτω από τον πυκνό, καθαρό κι ατελείωτο νυχτερινό ουρανό; Η ομάδα και οι πρωταγωνιστές του «ΤΙΜΩΡΟΥ», για τις ανάγκες των γυρισμάτων της σειράς, έζησαν την εμπειρία της ερήμου. Μαζί τους θα τη ζήσουν και οι τηλεθεατές, όταν θα προβληθούν οι αντίστοιχες σκηνές. Σκηνές πολύ δυνατές που καθορίζουν τις εξελίξεις του «ΤΙΜΩΡΟΥ».

Μικραίνοντας πίσω η πόλη του Μαρακές, ανοίγεται μπροστά ένα διαφορετικό τοπίο. Στα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής που ακολουθεί η ομάδα, οικοδομικοί γερανοί διακρίνονται αριστερά στις εκτάσεις παράλληλα με το δρόμο, σημάδι ότι η πόλη θα επεκταθεί κι άλλο. Στη συνέχεια εργαστήρια για πήλινα αντικείμενα, αλλά και φοίνικες κι ελιές, μια αγροτική κατοικία με καμήλες ξεχωρίζουν στο αμμώδες έδαφος. Ένα κάστρο ψηλά σε ένα λόφο στα δεξιά, μερικά φυτά χαμηλής βλάστησης στα αριστερά κι ύστερα, όσο η διαδρομή εξελίσσεται, το τοπίο γίνεται όλο πιο ξηρό, χωρίς καθόλου βλάστηση. Άμμος και πέτρες εναλλάσσονται.

Προορισμός της ομάδας του «ΤΙΜΩΡΟΥ» είναι η έρημος του Μαρακές αλλά πριν την προσεγγίσει,  θα περάσει από μικρούς οικισμούς με ροδιές, συκιές και χαμηλή βλάστηση, μέχρι να πάρει το χωμάτινο δρόμο, σε μια διαδρομή σε ανώμαλο έδαφος, με στροφές και δύσκολες ανηφόρες. Τα οχήματα κλυδωνίζονταν δεξιά κι αριστερά, πάνω – κάτω. Το… καραβάνι μετά από αρκετή ώρα διαδρομής, στάθμευσε σε συγκεκριμένο σημείο. Αυτοκίνητα, μίνι βαν, φορτηγά με εξοπλισμό, σκηνές, τέντες, καμηλιέρηδες με τις καμήλες τους, πολύχρωμες πινελιές στο “αρειανό” τοπίο. Η αχανής αυτοκρατορία της ερήμου, οι ατελείωτοι αμμώδεις λόφοι, η επανάληψη του ίδιου οπτικού μοτίβου, η γοητεία και η ηρεμία. Μέσα σε αυτό το  περιβάλλον τα action και cut ακούστηκαν πολλές φορές. Στην έρημο ο ήχος αντηχεί διαφορετικά και ταξιδεύει αλλιώς.

Σε ένα flashback της ιστορίας, ο νεαρός Μάρκος (Δ.Κίτσος) και ο νεαρός Αλέξης (Κ.Νικούλι) φτάνουν στην έρημο με τη βοήθεια του Ρασίντ (Σταύρος Καλλιγάς) και στήνουν μια σκηνή για να κατασκηνώσουν. Ανάβουν φωτιά για να περάσουν τη νύχτα. Ένας τραυματισμός κι ένας φόνος αλλάζουν τη ρότα της ζωής τους. Ο Ρασίντ κρατά τη λύση στα όσα συνέβησαν αλλά είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Σε αυτό το σημείο, σε αυτή τη τοποθεσία του πλανήτη, οι ζωές των Μάρκου και Αλέξη συμπλέκονται και περιπλέκονται, με μυστικά, ψέματα και μια μεγάλη προδοσία, που θα τους καθορίσει και θα τους διαμορφώσει. Για πάντα.

Στο αεροδρόμιο του Μαρακές, Menara, το προηγούμενο βράδυ, οι κάμερες κατέγραψαν μια σκηνή στο σήμερα: ο Μάρκος (Δ.Λάλος) και ο στενός του συνεργάτης, ο Αντρέας (Ν.Γκέλια) σχεδιάζουν τη στρατηγική τους. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Και για τον Μάρκο, ο δρόμος της εκδίκησης μόλις έχει ξεκινήσει!

Ο ΤΙΜΩΡΟΣ – Έρχεται στον Alpha!