«Επιβάτες σε περίεργη διαδρομή είμαστε, που ποτέ δεν πάει κατά ‘κει που στρίβουμε το τιμόνι. Καθένας, όμως, γεννιέται και τραβά τον δρόμο του για κάποιον λόγο. Κάποιοι για να προσφέρουν τις μεγάλες, μικρές χαρές της ζωής. Κάποιοι για να μη χωρίζουν ποτέ. Κάποιοι για να σώζουν καταστάσεις. Κάποιοι για να αντέχουν. Κάποιοι για να κλείνουν τις πληγές που οι ίδιοι άνοιξαν. Κάποιοι για να γεννούν την αλλαγή. Κάποιοι για να αγαπούν μέχρι θανάτου. Κάποιοι για να κερδίσουν το “για πάντα”. Κάποιοι για να αναζητούν την αληθινή ομορφιά. Κάποιοι για να σβήνουν τις αποστάσεις. Κάποιοι για να στέκονται βράχος στη θάλασσα της ζωής. Και κάποιοι γεννήθηκαν για να γράφουν ιστορίες, για το ταξίδι της ζωής, για την ψυχή».

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου γράφτηκε η τελευταία πράξη της συγκλονιστικής διαδρομής των «Ψυχοκορών», με τη Μαρίκα, τη Βασιλική, τη Φρόσω και τη Δεσποινιώ να κλείνουν οριστικά πίσω τους την πόρτα σε όσα τις πόνεσαν.

Τα 4 κορίτσια, αλλά και όλοι οι ήρωες της σειράς που καθήλωσε κοινό και κριτικούς, βάδισαν σε επικίνδυνα μονοπάτια, πάλεψαν για τη ζωή και την ύπαρξή τους με τελικό προορισμό τη λύτρωση και την εξιλέωση.

Οι «Ψυχοκόρες» έκλεισαν χθες την πόρτα σε όσα τις πόνεσαν με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο που κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης, από την πρώτη ημέρα προβολής τους, με 20,4%, στο δυναμικό κοινό 18-54 και 26,9% στο σύνολο κοινού, και το οποίο παρακολούθησαν σχεδόν 1.368.121 τηλεθεατές για 1’ στο σύνολο του κοινού.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, οι «Ψυχοκόρες» «άγγιξαν» την ψυχή όλων μας. Μας συγκίνησαν, μας καθήλωσαν, μας σόκαραν και μας γέννησαν έντονα συναισθήματα.
Η δραματική υπερπαραγωγή εποχής μίλησε στις καρδιές των τηλεθεατών κατακτώντας την πρώτη θέση στη μάχη της τηλεθέασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, για το διάστημα 06.03.2024 έως και 11.07.2024, η σειρά ήταν στην κορυφή της τηλεθέασης, στη ζώνη προβολής της, στο δυναμικό κοινό 18-54, καταγράφοντας πρωτιά με μέσο όρο σεζόν 15,8% και υπερισχύοντας του ανταγωνισμού κατά 2,1 μονάδες.

Τις «Ψυχοκόρες» παρακολουθούσαν σταθερά, έστω και για 1’ στο σύνολο του κοινού, κατά μέσο όρο περίπου 1.372.929 τηλεθεατές, ενώ και στα Social Media κατέκτησαν πρωτιές, πάνω από 2.000.000 μοναδικοί χρήστες είδαν το περιεχόμενο των Official account των Ψυχοκορών σε Facebook και Instagram, ενώ σε κάθε επεισόδιο το #Psyxokores βρισκόταν στα top trending hashtags στο «X», με 41.000 αναφορές σε Χ posts.

Οι «Ψυχοκόρες» με εξαιρετικό σενάριο, σύγχρονη σκηνοθεσία και ρεσιτάλ ερμηνειών από ένα all-star cast, κατάφεραν με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο να ρίξουν φως σε άγνωστες πτυχές της δεκαετίας του ‘50 για ένα θεσμό-ταμπού της ελληνικής κοινωνίας και άφησαν για πάντα το στίγμα τους στην ελληνική μυθοπλασία.