Μυστήριο, περιπέτεια, αγωνία στο κόκκινο, απρόβλεπτες ανατροπές μας προσφέρει «Ο Σκαραβαίος», η σύγχρονη σειρά εξιχνίασης εγκλημάτων με στοιχεία κοινωνικού νουάρ και πολύ… crime. Η επίλεκτη ομάδα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ο επικεφαλής της, o Σκαραβαίος, ο κατά κόσμον Μάρκος Αλεξίου, τον οποίο υποδύεται υποδειγματικά ο Γιάννης Τσορτέκης, ξεκινούν ένα κυνήγι με το χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν τον ένοχο μιας δολοφονίας , ενώ ξανανοίγουν παλιές υποθέσεις που είχαν παγώσει με εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών που δεν αναζήτησε κανείς.

Ο Μάρκος Αλεξίου είναι ο επικεφαλής του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής στη ΓΑΔΑ. Από τα χρόνια της Σχολής τον ακολουθεί το παρατσούκλι «Σκαραβαίος» γιατί οδηγεί πάντοτε έναν παλιό σκαραβαίο, κληρονομιά από τον πατέρα του που έχασε σε μικρή ηλικία. Είναι γνωστός για τις επιτυχίες στη δουλειά του, για το πείσμα, την ευστροφία, την ταχύτητα και την ικανότητά του να ψυχολογεί τους συνομιλητές του. Είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη, τη Χλόη, που σπουδάζει φιλολογία με την οποία προσπαθεί να έχει επαφή, χωρίς να το καταφέρνει πάντοτε.

Αθώα τέρατα – Επεισόδιο 12, απόψε στις 22:40

Μετά από ένα γαμήλιο πάρτι σε απομονωμένο Κτήμα εντοπίζεται σε κοντινό κάδο ένα ανθρώπινο μέλος μέσα σε μια σκισμένη σακούλα σκουπιδιών. Σύντομα διαπιστώνεται ότι ανήκει σε αλλοδαπή γυναίκα και ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό τους τελευταίους μήνες. Όταν εντοπίζονται και άλλα μέρη του τεμαχισμένου σώματος σε κοντινούς κάδους ξεκινάει ένα κυνήγι με τον χρόνο προκειμένου να ταυτοποιηθεί το θύμα και να εντοπιστεί ο ένοχος, ενώ ξανανοίγουν παλιές υποθέσεις που είχαν παγώσει με εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών που δεν αναζήτησε κανείς. Όσο η ομάδα ερευνά την υπόθεση και προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το μοτίβο ενός serial killer που τρομοκρατεί την πόλη, ο Σκαραβαίος ερευνά το τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη της Σοφίας με την ψυχική του ισορροπία και τις οικογενειακές του σχέσεις να βρίσκονται στο όριο. Η έρευνα θα οδηγήσει σε μια σειρά από υπόπτους, στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο, σε ψέματα που θολώνουν την αλήθεια και σε μια επίπονη βουτιά στο παρελθόν, εκεί όπου κρύβεται πάντα η λύση του μυστηρίου. Στο παρελθόν που επιστρέφει με τα ανεξόφλητα χρέη του και απαιτεί απαντήσεις.

Δείτε το trailer: