Στο επεισόδιο της Δευτέρας (3/4) του MasterChef oι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν τους 15 διαγωνιζόμενους, που συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία για την κατάκτηση του τίτλου, του τροπαίου και του επάθλου των 50.000 ευρώ, με «παιχνιδιάρικη» διάθεση για το Test Δημιουργικότητας αυτής της εβδομάδας.

Οι τροχοί της τύχης του MasterChef επέστρεψαν και αυτή τη φορά οι επίδοξοι μάγειρες έπρεπε να διαγωνιστούν σε ζευγάρια, «προκαλώντας την τύχη τους», σε μια μαγειρική σκυταλοδρομία για γερά νεύρα.

Ο Θεόδωρος Γαλάνης, ως αρχηγός της νικήτριας ομάδας, ήταν εκείνος που είχε τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας και οι αποφάσεις του θα «έδεναν» τη μοίρα των συμπαικτών του στο διαγωνισμό.

Κάθε ζευγάρι που σχηματιζόταν καθ’ υπόδειξη του νικητή της περασμένης ομαδικής, Θοδωρή Γαλάνη, όφειλε να γυρίσει δύο τροχούς και να μαγειρέψει με βάση αυτούς. Ο ένας αφορούσε βασικά υλικά και ο άλλος τεχνικές.

Ένα ζευγάρι της επιλογής του Θοδωρή στην προκειμένη οι δύο Μαρίες (Λαζαρίδου και Μπέη), θα απέφευγε αυτή τη διαδικασία και θα χρησιμοποιούσε υλικό και τεχνική που θα όριζε ο ίδιος. Ένα άλλο πλεονέκτημα που είχε, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε ήταν να ανέβει στον εξώστη και να περάσει κατευθείαν στην επόμενη φάση.

Το πιο ενδιαφέρον και μη αναμενόμενο ζευγάρι ήταν δίχως αμφιβολία ο Γιώργος με τον Αλέξανδρο. Ο Θοδωρής κατέληξε στο πάντρεμα αυτών των δύο σε μια προσπάθεια να τους… συμφιλιώσει.

Οι υπόλοιπες δυάδες ήταν οι εξής: Παύλος – Γρηγόρης, Δημήτρης Μπέλλος – Πωλίνα, Moto Moto – Στέλλα, Μαρία Μπέη – Μαρία Λαζαρίδου, Ηλίας – Νίκος Τράκας, Δημήτρης – Αλέξανδρος.

Το νικητήριο ζευγάρι μοιράζεται το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, ενώ τα ζευγάρια με τις χειρότερες προσπάθειες μπαίνουν στον… τάκο.

Πορφύρης για Αλέξανδρο – «Nα τα φτιάξουμε μετά από αυτό»

Ο Θοδωρής κλήθηκε να διαλέξει ζευγάρια για να μαγειρέψουν μαζί και ως γνωστός «σατανάς» διάλεξε να… ενώσει τους ορκισμένους εχθρούς.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο και τον Γιώργο Πορφύρη, οι οποίοι ξεκίνησαν εχθρικά, έγιναν φίλοι και κατέληξαν πάλι αντίπαλοι ανταλλάσσοντας αδιανόητες ατάκες όπως «Έλαβα υποτίμηση και ταπείνωση», «Είναι γλίτσα, τσόφλι, σίχαμα».

Ωστόσο, δεν έχασαν το χιούμορ τους και αποφάσισαν να το διακωμωδήσουν στο έπακρον!

«Μπορεί να μην τα βρίσκουμε, αλλά να έχει να κάνει με αυτό κι ο εγκλεισμός εδώ μέσα. Μου έχει τύχει ξανά σε εγκλεισμό. Με αυτόν που δεν τα έβρισκα καθόλου, γίναμε κι οι καλύτεροι φίλοι» σχολίασε ο Αλέξανδρος στο MasterChef.

«Εγώ λέω να τα φτιάξουμε μετά από αυτό. Θα μας κοιτάζουν έξω τα ζευγάρια και θα λένε “ο Αλέξανδρος κοίταξε τι κάνει για τον Γιώργο. Εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα για εμένα” και θα χτυπιούνται έτσι» πρόσθεσε με γέλια ο Πορφύρης.

Αυτό το ζευγάρι κέρδισε στο Τεστ Δημιουργικότητας

Αν τώρα η πρόθεση του Θεόδωρου ήταν άλλη και όχι να τους συμφιλιώσει, τα σχέδιά του πήγαν στράφι κι αυτό γιατί η δυάδα που κατάφερε να φτιάξει μέσα σε 60 λεπτά το καλύτερο πιάτο ήταν οι δηλωμένοι αντίπαλοι στο ριάλιτι, ο Γιώργος με τον Αλέξανδρο, οι οποίοι μοιράστηκαν το έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Εξίσου δυνατή προσπάθεια, αλλά όχι την καλύτερη είχε και το ζευγάρι Νίκος Τράκας και Ηλίας Κιαζόλι, οι οποίοι ανέβηκαν επίσης στον εξώστη ασφαλείς και ανακουφισμένοι.

Πόσα από τα ζευγάρια είχαν τις πιο αδύναμες προσπάθειες;

Ο Πάνος Ιωαννίδης έστειλε στη συνέχεια τον Μότο και τη Στέλλα στον εξώστη, όπως την Πωλίνα και τον Μπέλλο, αφού τα πήγαν πολύ καλά.

Έτσι Μαρία Λαζαρίδου & Μαρία Μπέη, Παύλος και Γρηγόρης, Δημήτρης κι Άγγελος είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε μια πολύ σημαντική αλλαγή. «Η αυριανή αντιγραφή (σ.σ. αποψινή) κι η υπεράσπιση της θέσης σας θα ακολουθήσει τη σημερινή διαδικασία. Η παραμονή σας θα εξαρτηθεί κι από τη απόδοση του ζευγαριού σας. Θα μαγειρέψετε σε ζευγάρια», είπε αφήνοντας τους διαγωνιζόμενους του MasterChef 2023 άφωνους!

Δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που αναρωτήθηκαν τι σημαίνει αυτό ως προς την αποχώρηση της επόμενης ημέρας. «Ελπίζω να μην είναι καμίας η τελευταία ημέρα αύριο (σ.σ. απόψε», είπε η Μαρία Λαζαρίδου.