Τα αποτελέσματα της τελευταίας ομαδικής δοκιμασίας του MasterChef που αφορούσαν το fine dining περίμεναν με αγωνία να μάθουν η κόκκινη και η μπλε ομάδα στο νέο επεισόδιο της Παρασκευής (31/3)

Το συμβούλιο βρήκε προς εκπλήξεως κάποιους παίκτες, που έδειχναν απόλυτα σίγουροι για to τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να υπολογίσουν τις αστοχίες τους.

Οι κόκκινοι με 90 βαθμούς έναντι 118 ήταν οι μεγάλοι χαμένοι της τελευταίας Ομαδικής Δοκιμασίας με τους τρεις κριτές να τους επισημαίνουν τις αδυναμίες στα πιάτα τους.

Τα μέλη της νικήτριας ομάδας αποφάσισαν να δώσουν ασυλία στον Moto Moto, ο οποίος θα έβγαινε σίγουρα τάκο, αφού σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του είχαν σκοπό να του δώσουν αρνητική ψήφο.

Ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας από την άλλη ζήτησε και βγήκε υποψήφιος προς αποχώρηση, βγάζοντας από τη δύσκολη θέση την αρχηγό του, Μαρία Λαζαρίζου.

Η χαμηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε το γλυκό του Νίκου Τράκα δίχασε τα μέλη της κόκκινης ομάδας. Ο Κόκκοτας θεώρησε πως ο Τράκας δεν πρέπει να τιμωρηθεί για την πρώτη του κακή προσπάθεια σε ομαδική, καθώς όλες οι προηγούμενές ήταν επιτυχημένες.

Ο Πορφύρης στάθηκε στους μόλις 17 πόντους στους 40 που έλαβε η γλυκιά παρασκευή του Τράκα, δείχνοντας στην κάμερα την καρτέλα με το όνομά του, αποκαλύπτοντας τον προορισμό της ψήφου του.

Η Πωλίνα την ώρα που έκανε δηλώσεις, ξέσπασε σε λυγμούς, λέγοντας πως έχει μετανιώσει για το γεγονός ότι δεν πήρε πρωτοβουλίες και ακολουθούσε πιστά τις εντολές του Νίκου.

Αδιανόητη δήλωση του Πορφύρη για τον Θοδωρή – «Ήρθε στην Αθήνα και δεν ήξερε να ξεχωρίζει το μετρό από το ΚΤΕΛ»

Η ομαδική δοκιμασία στο Master Chef φαίνεται πως έχει φέρει αρκετές συγκρούσεις ανάμεσα στους παίκτες, με τον Γιώργο Πορφύρη να εξαπολύει επιθέσεις προς τους συμπαίκτες του. Για δεύτερο σερί επεισόδιο έγινε… μύλος με τον Moto Moto και αντάλλαξαν αιχμηρές ατάκες – «Είναι παθολογικός ψεύτης, ο καθένας ζει με αυτό που κουβαλάει», «Απλά κάθομαι και γελάω» -, ενώ από το στόχαστρό του πέρασε και ο αρχηγός της νικήτριας μπλε ομάδας ο Θεόδωρος Γαλάνης. Ο τελευταίος γύρισε… μπούμερανγκ την στρατηγική που θέλησαν να του επιβάλλουν κάποιοι για το πώς να διαμορφώσει τις ομάδες και να κινηθεί στη δοκιμασία με τα πλεονεκτήματα που είχε στην κατοχή του καθώς είχε κερδίσει το Mystery Box. «Έχουμε μπλέξει με φίρμες εδώ μέσα», «“Σχεδιάγραμμα” για να πάρω την… Κωνσταντινούπολη πίσω, ολόκληρο σχέδιο» είπε μεταξύ άλλων για εκείνους που μπαινόβγαιναν στο δωμάτιό του και έκαναν πλάνα δράσης και… εξόντωσης αντιπάλων.

Ο Θοδωρής ακολούθησε τη δική του στρατηγική και χώρισε τους παλιούς παίκτες του διαγωνισμού που εισέβαλαν φέτος ώστε να μην «φάνε» λάχανο τους φετινούς διαγωνιζόμενους.

Από ότι φαίνεται τον Πορφύρη αυτό τον ενόχλησε και δεν δίστασε να προχωρήσει σε μια αδικαιολόγητη επίθεση προς τον Θοδωρή και την καταγωγή του.

«Καλύτερα ο Θόδωρας να αφήσει τις στρατηγικές γιατί κατέβηκε στην Αθήνα και δεν ήξερε να ξεχωρίζει το μετρό από το ΚΤΕΛ. Θεωρώ ότι υποτιμάει τον διαγωνισμό γιατί δεν είναι έτσι οι στρατηγικές», ανέφερε ο Πορφύρης.

Χαμός στην ψηφοφορία – Αυτοί είναι οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση

Στην πιο αιχμηρή ίσως ψηφοφορία μέχρι σήμερα στο MasterChef έμελλε να βρεθεί η κόκκινη ομάδα, ύστερα από την ήττα στην τελευταία ομαδική δοκιμασία, το βράδυ της Παρασκευής (31/3)

Το κλίμα ήταν τεταμένο μεταξύ των παικτών και οι σπόντες έδιναν και έπαιρναν!

Η ψηφοφορία μεγάλωσε και άλλο το χάσμα ανάμεσα στα μέλη της ηττημένης ομάδας και τα μαγειρικά κριτήρια τέθηκαν υπό αμφισβήτηση από κάποιους.

Από αυτήν βγήκαν στον τάκο με… επικά «καρφώματα» ο Παύλος Λούλης, ο Νίκος Τράκας και ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας. Ο Μότο Μότο κέρδισε την ασυλία από την αντίπαλη ομάδα και δεν άφησε σε χλωρό κλαρί κανέναν από τους συμπαίκτες του, σκορπώντας αδιάκοπα αιχμές προς εκείνους. Ειδικά, δε, στην Μαρία Μπέη.

«Αγάπες, είστε κλόουν! Κλόουν! Μην κάνεις εσύ (σ.σ. Μαρία Μπέη) τέτοια και μιλάς τώρα! Εντάξει; Πολύ μίλησες» σημείωσε, σε υψηλούς τόνους, ο Μότο Μότο ενώπιων όλων στην κουζίνα του διαγωνισμού. «Το μόνο που κάνει αυτή η κοπέλα είναι να μιλάει! Είναι ελεεινά αισχρή! Δηλαδή την έχω σιχαθεί, δεν αντέχω άλλο να την βλέπω! Με έχει εκνευρίσει… δεν υπάρχει πόσο και με έχει κάνει έξαλλο! Απλά δεν μπορώ να την ακούω άλλο! Ας πάει να φτιάξει τα μαλλιά της και ας ασχοληθεί με κάτι άλλο παρά με την μαγειρική και το MasterChef» πρόσθεσε ο νεαρός διαγωνιζόμενος στην κάμερα του ριάλιτι μαγειρικής

«Θα γυρίσει ο Μότο να μας πει κλόουν, ας πούμε! Δεν θέλω να του απαντήσω» πρόδωσε, με χαμόγελο, η Μαρία Μπέη στη συνέχεια στην κάμερα του MasterChef.